MarktPlaza

Historische schetsen ...dorpen kasteelen Over-Betuwe [1885?]

79x bekeken
16 dagen geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

Paperback. Kehl, P.A.M. Historische schetsen van eenige dorpen en kasteelen in de Over-Betuwe. Nijmegen: Gedrukt ter Stoom-Boekdrukkerij van de “Maastschappij De Gelderlander”. Niet gedateerd. Formaat circa 20 cm, gewicht ongeveer 0,19 kg.
Met vier illustraties (waaronder titelplaat) buiten de tekst welke niet meegenomen zijn in de paginering en aan de achterkant niet bedrukt zijn. 
Oorspronkelijk uitgegeven in 1885, in 1975 een fotomechanische herdruk verschenen. Ik vermoed dat dit een origineel exemplaar is gezien de foxing en ook gezien het papier . Een ander exemplaar waarbij aangegeven wordt dat dit waarschijnlijk een herdruk is lijkt de cover ook op ander papier gedrukt te zijn. Voorin oud stempeltje met naam e.d. (A. van Dijk Deurwaarder Elst (Gld)). Notitie met inkt in marge, verbetering in tekst met inkt. Wat verlies onderzijde cover aan voorzijde. Enkele scheurtjes en vouwtje in achterkaft. Boekblok met foxing, verder nog goed.
Inhoud:
Inleiding
I. Overzicht van den Voortijd
II. Het dorp Bemmel
III. De Doornenburg
IV. Het huis Wayensteyn
V. Meinerswijk
VI. Elst
VII. Gendt
VIII. Hoogwater, bijzondere gebeurtenissen, enz. in de Over-Betuwe

Betuwe Gelderland. Referentienummer 12044.

15 euro

Als u biedt is dat exclusief verzend- en verpakkingskosten (4,55 euro als brievenbuspakketje met Postnl, met pakketcode) of afhalen in Ede. Verzendkosten naar andere landen op aanvraag. Zie ook mijn andere advertenties voor gecombineerd verzenden.