MarktPlaza

Ella Leffland - Dat vergeef ik je nooit

73x bekeken
6 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Ella Leffland - Dat vergeef ik je nooit
variant 71-3
1971, de geïllustreerde pers nv
202 pag.
Prijs: teab (bieden excl de eventuele porto aub)
(en in mijn winkel vindt u nog veel meer boeken in 37 groepen/genres onderverdeeld, zoals onder andere de groep 'romans'. In mijn winkel kunt u de groep van u keuze aanklikken)
Dit boek is de eersteling van de jonge Amerikaanse schrijfster Ella leffland, die er prompt furore mee heeft gemaakt in de internationale boekenwereld. 'Dat vergeef ik je nooit' is een boeiend verhaal, dat op het vlak van sfeer- en karakterbeschrijving sterk doet denken aan klassieke romans als bijvoorbeeld 'de woeste hoogte' van Emily Brontë.
Wie is mevrouw Munck? Waarom is ze naar het afgelegen Port Carzuinez aan de kust van Californië gekomen om daar vijfentwintig jaar lang als een vreemde tussen haar buren te leven? En waarom haalt deze eenzame, wat mysterieuze weduwe plotseling een kostganger in haar huis, een hulpeloze invalide, die zo bang voor haar is dat hij een mes in zijn bed verborgen houdt? Is er lang geleden misschien iets gebeurd, waardoor Rose Munck in een bepaalde, voor haar verre van prettige situatie verzeild is geraakt en wacht zij nu op de gelegenheid om het gebeurde van toen te wreken? Wat heeft deze Rose Munck eigenlijk precies in de zin? Allemaal vragen die een spanning oproepen, die de schrijfster tot het eind van haar roman weet te handhaven en die maakt dat de lezer het boek in één adem zal uitlezen.