MarktPlaza

Het Grote Wildboek

208x bekeken
7 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Olgierd, E.J. Graaf Kujawski.

Idee en concept, Christian Teubner.

 - Haarwild en gevogelte.

fraaie hardcover met omslag.

23,5 x 30 cm.

216 pagina's

Het naslagwerk voor de juiste behandeling van wild in de keuken.

Alle belangrijke bewerkingen worden in stap-voor-stap kleurenfoto's tot in detail uitgelegd.

Van het stropen en het in stukken verdelen van haarwild tot aan het larderen van een hazenrug.

Wild in de praktijk: een moderne kookschool voor amateurs en beroepskoks, waarin met name de specifieke technieken voor de wildbereiding uiteen worden gezet.

Met interessante recepten uit alle werelddelen, die door iedereen te maken zijn.

Allereerst een overzicht van de geschiedenis van de jacht en de ontwikkeling van de bereiding van wild (ook internationaal).

Dan uitgebreide warenkennis voor zowel haarwild als voor wildgevogelte met grote nadruk op de hygiënische behandeling van de dieren.

Daarna de recepten: klassieke bijgerechten van vruchten en paddestoelen, basisfonds voor soepen en sauzen, de verschillende bak- en braadmethoden, stoven, internationale klassieke gerechten, koude specialiteiten en het maken van hammen en worsten. Pittig niveau.

Tot slot jagersterminologie, keukenbegrippen, een zakenregister en een receptenregister. Ge.llustreerd met prachtige receptfoto's en duidelijke werkfoto's.