MarktPlaza

[1951] Gij en de Industrie, Pilaar, Scheltema & H.

245x bekeken
9 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

[1951] Gij en de Industrie, Pilaar, Scheltema&H.


Gij en de Industrie, Chemische techniek voor iedereen, door W. Pilaar. Uitgave 2 e heziene druk 1951, Scheltema&Holkema's Boekhandel en uitgeversmij NV Amsterdam.

Afm. hb ca 22,5 x 15cm, 359pp.,  linnengebonden, hardcover, geïllustreerd met 168 tekstafbeeldingen, van I. Spreekmeester en 16 platen/ z-w foto's.

     
De chemische industrie, een weinig toegankelijk werkterrein voor degenen die de taal der chemici niet verstaan. Daarom juist is dit geschreven. Zonder vooraf enige kennis van de chemie te bezitten wordt de lezer spelenderwijze op de hoogte gebracht van scheikundige begrippen en een behoorlijk inzicht in de chemische industrie.

De inhoud/ hoofdstukken: Voorwoord, Van steenkool tot gas, IJzer en staal - de pijlers der techniek, Zwavelzuur- de sleutel der Chemische industrie, Phosphor en de plant, Voedsel uit de lucht, Wasdom en chemie, Mineralen worden gesmolten, Klei-techniek en kundt, Modern bouwmateriaal, Wat keukenzout biedt, Het levenselixer der techniek, Landbouw en industrie, Alcoholica, Voeding en industrie, Een hoofdstuk vol gevaar, Het kleurenpalet der chemie, Reuzenmoleculen, Besluit, Geraadpleegde literatuur,   Register/ index.

Boek in goede conditie.

Verpak-&verzendkosten in NL 7,50