MarktPlaza

A.C. Baantjer - Baantjer Omnibus De Cock En De Romance in Moord - De Cock En Moord in Beeld -

73x bekeken
2 maanden geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

A.C. Baantjer  -  Baantjer Omnibus De Cock En De Romance in Moord - De Cock En Moord in Beeld - De Cock En De Dood Van Een Profeet (Hardcover/Gebonden)

BCZ

"Appie Baantjer, een van ’s lands meest geliefde schrijvers, heeft De Cock onsterfelijk gemaakt. De succesvolle ‘De Cock’-reeks wordt voortgezet metnieuwe delen geschreven naar de scenario’s van de tv-serieBaantjer. A.C. Baantjer, de in 2010 overleden meester zelf,was altijd een groot fan van de tv-serie.

De Cock En De Romance in Moord

Na de moord op een verpleegster valt de verdenking op een jonge inbreker, maar een Amsterdamse rechercheur komt tot andere gevolgtrekkingen.

De Cock en de romance in moord. Aanvankelijk lijkt de moord op zuster Georgette een groot mysterie. Wie zou er voordeel bij hebben deze verpleegster, die door iedereen gewaardeerd werd, uit de weg te ruimen? Op de avond van de moord wordt Maarten Jan gearresteerd terwijl hij bezig is in te breken in een bank. Zijn vingerafdrukken zijn gevonden in het huis van zuster Georgette. Dus wordt hij verdacht van de moord. Maarten Jan ontkent, maar vertelt wel dat hij van de zuster een briefje heeft gekregen met het verzoek eens bij haar langs te komen. Maarten Jan weet uit de gevangenis te ontsnappen. Als rechercheur De Cock, die de jongen al heel lang kent, hem weer vindt, blijkt ook hij vermoord te zijn. Wat heeft het dagboek van zuster Georgette hiermee te maken? En dan achterhaalt De Cock de tragische oplossing van een liefdesdrama van 21 jaar geleden.

De Cock En Moord in Beeld

Het onderzoek naar illegale giflozingen in de Amstel groeit uit tot een ingewikkelde zaak, waarin De Cock en Vledder naspeuringen doen.

Een werknemer beschuldigt het bedrijf waar hij tot voor kort werkte, van illegale giflozingen in de Amstel. De directie van het bedrijf besluit tot het indienen van een aanklacht wegens smaad. Plotseling is de aangeklaagde verdwenen. De Amsterdamse rechercheur De Cock van bureau Warmoesstraat raakt met zijn rechterhand Vledder betrokken bij een smerig zaakje. Zo blijkt een belangrijke getuige van het chemisch bedrijf, chauffeur en factotum, vermoord te zijn. Bovendien wordt duidelijk dat de directieleden van het bedrijf gemene zaak maken met een afvalbedrijf... waarvan zij ook directeur zijn. Wat er zo eenvoudig uitzag - een aanklacht van een laborant - groeit uit tot een ingewikkelde zaak, die van De Cock en Vledder veel durf en doorzettingsvermogen eist, zeker wanneer hun superieuren niet willen meewerken.

De Cock En De Dood Van Een Profeet

Een voormalig theologiestudent uit Kampen doet sinds enige maanden sociaal werk op de Wallen om de mensen daar te profeteren over een betere wereld. Geen wonder dat veel jonge mensen, onder wie dieven, helers, hoeren, pooiers en een enkele drugsdealer, aan zijn lippen hangen. Ze noemen hem ‘de profeet’. Maar aan woorden van de profeet alleen hebben ze niet genoeg, ze willen dat God hen bewijst dat Hij het goed met ze voor heeft. Een heel direct en tastbaar bewijs. Ze kopen een lot in de staatsloterij, en … ze winnen een prijs van vijftigduizend gulden! Als De Cock met Vledder, zijn assistent, de volgende dag nietsvermoedend een samenkomst van de profeet met zijn volgelingen bijwonen, wordt hij er eerst haast uitgezet. Na lang wachten met de volgelingen in de gelagkamer van het voormalige logement van Ta nte M arie, zijn ze er getuige van dat een jonge vrouw met wapperende haren binnenstormt en met overslaande stem schreeuwt: ‘De profeet is dood!’ Een gesjeesde theologiestudent, bijgenaamd de Profeet, heeft op de Amsterdamse Walletjes een aantal kansarme jongeren om zich heen verzameld die hij de weg wijst naar een positiever bestaan. Om te bewijzen dat God het goed met hen voor heeft, koopt hij een staatslot waar prompt 50.000 gulden op valt. Kort daarop wordt eerst hij en dan zijn vriendin vermoord. Om het geld of om een manuscript met bekentenissen van zijn volgelingen? De grijzende rechercheur De Cock en zijn meer agressieve jonge assistent verdiepen zich in de zieleroerselen van de meute verdachten. Weer een Mokums stemmingsbeeld dat erin zal gaan als koek. Typische ontspanningslectuur zonder knipoog naar literatuur: vol platitudes en gekunstelde dialogen. Maar o zo onderhoudend!

Bespaar portokosten bekijk ook mijn andere advertenties