MarktPlaza

Alfa Romeo Giulia - Super Nuova, 1300, Unique, great condition

932x bekeken
5 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Niet van toepassing
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Wij hebben er weer een Een prachtige, zeer originele en unieke Alfa Romeo Giulia Super Nuova 1300 uit 1975. De auto is in 1975 nieuw geleverd in Italië en sinds 2002 in Nederland en heeft hier slechts 1 eigenaar gekend. Een Giulia in een zeer mooie en originele kleurencombinatie; Beige exterieur, met een fraai cognac kleurig interieur met zeer mooie hout en chroom accenten. Deze 44 jaar oude Italiaanse schoonheid is zowel optisch als technisch in zeer goede staat. De carrosserie is nergens gelast (op een plekje na) en in super strakke roestvrije staat. De auto is ooit een keer volledig overgespoten in de originele kleur. De lak zeer mooi. Het meest unieke aan deze Alfa is misschien wel de staat van de bodem, deze is smetteloos. Geen spatje roest te bekennen, nooit aan gelast (of zo goed gedaan dat het niet te zien is) en geheel behandeld met blanke tectyl. Dit is een unieke kans om nog een zeer originele Giulia Super Nuova in uw bezit te krijgen, in deze staat zijn ze bijna niet meer te vinden
Behoudens wat geringe zweetplekken is de Alfa mooi droog, hetgeen niet van veel Alfa’s van die leeftijd gezegd kan worden. Er is onlangs groot onderhoud uitgevoerd (alle vloeistoffen, filters, bougies, contactpunten zijn vernieuwd, factuur ter inzage) en alles is vakkundig afgesteld. Het onderhoud van deze auto is relatief goedkoop vanwege de vele beschikbare Alfa specialisten, de prima onderdelen voorziening en de toegankelijke techniek. De auto start direct en na een zorgvuldige opwarmfase (belangrijk bij alfa) rijdt de auto perfect. Deze Alfa rijdt, schakelt, koppelt en remt zoals het hoort. De elektrische onderdelen werken allemaal naar behoren. Dit is een klassieker om veel van te genieten en te koesteren. Goede Giulia’s worden steeds zeldzamer en bij zorgvuldig gebruik en onderhoud kunt u er jarenlang rijplezier aan beleven en zal de waarde alleen maar toenemen.
Alfa Romeo Giulia Nuova Super 1300. Alleen al voor de naam. Dit kan alleen maar Italiaans zijn. Een van de langst geproduceerde alfa’s ooit. De Nuovo versie is de laatste van de serie met vele technische verbeteringen. Een compacte klassieke betaalbare Italiaanse sport sedan. In die jaren vrijwel zonder concurrentie. Immers de Duitse en Franse concurrentie leverde in die tijd alleen maar gezapige familie auto’s zonder enige vorm van sportiviteit. Pas veel later kwamen er alternatieven vanuit de hoek van Volkswagen, BMW, Audi en nog later Mercedes Benz. De Giulia kenmerkt zich door een compacte en lichte bouwwijze, in combinatie kleine motoren met hoogstaande techniek en relatief veel vermogen, gekoppeld aan een voor die tijd zeker niet gebruikelijke vijf versnellingsbak. Onafhankelijke voorwielophanging en een goed gelokaliseerde starre en aangedreven achteras.
Rondom schroefveren, telescopische schokdempers én schijfremmen Allemaal zeer sportieve en moderne techniek voor die tijd. Daarnaast leverde Alfa al motoren met dubbele bovenliggende nokkenassen en in dit geval op de Super uitvoering dubbele carburateurs. Een en ander zorgde in die tijd voor sportieve prestaties en een uitstekende wegligging. Ook in het huidige verkeer kun je met deze alfa nog verrassend goed meekomen. Heerlijk om zo’n auto te kunnen rijden en te voelen hoe zo’n klassieke Alfa je volledig bij het rijden betrekt. Ongefilterd klassiek rijplezier en dat voor die prijs
Bijzonderheden:
Volledig kraakvrije boterzachte versnellingsbak
Rijdt remt en schakelt als nieuw
Volledig origineel
Bodem is smetteloos (uniek)
Slechts 1 eigenaar in Nederland
Wij zijn een bedrijf gespecialiseerd in het verkopen van een collectie unieke, kwalitatief hoogwaardige automobielen. Enthousiasme en Passie zijn onze drijfveren. Klassiek betekent bij ons niet noodzakelijk ouder dan 25 jaar. Young timers maar ook bijzondere auto’s van nu kunt u bij ons aantreffen. Kortom: Selected Classics en Selected ‘Future’ Classics. Wij werken niet met een regulier showroom systeem, maar wij zorgen ervoor dat de auto altijd voor u klaarstaat wanneer u de auto wil bezichtigen. De automobielen staan verwarmd, droog en veilig opgeslagen en zijn op afspraak te bezichtigen op de vooraf afgesproken locatie. Ons aanbod is zowel interessant voor investeerders, verzamelaars, gebruikers of een combinatie hiervan.