MarktPlaza

Alfred Kossmann - De Wind En De Lichten Der Schepen

44x bekeken
22 dagen geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

Alfred Kossmann  - De Wind En De Lichten Der Schepen

BCZ

  • 134 pagina's

Geschokt door het bericht dat zijn zuster zelfmoord heeft gepleegd, ondergaat een Nederlandse tekenaar, op vakantie in het zeer hete zuiden, zijn relaties tot een merkwaardige oude Engelsman en een Nederlandse jonge vrouw in een soort roes, die hem telkens confronteert met herinneringen uit zijn jeugd en speciaal met betrekking tot zijn zuster.

Een oude Engelsman, een Nederlandse tekenaar van middelbare leeftijd en een jonge Nederlandse vrouw op een eiland in de Middellandse Zee. Kan het banaler ? Het is er warm, er is veel licht, en iedereen is verliefd.
De titel van het boek is ontleend aan een gedicht van M. Nijhoff dat 'Twee reddeloozen' heet. Een vrouw gaat in dat gedicht naar de haven en vraagt aan de zee en de sterren, symbolen van stabiliteit, 'waarom het voorbij ging'. De zee en de sterren antwoorden niet, wel 'de wind en de lichten der schepen', en zij zeggen dat 'al wat voorbijgaat op een reis is zonder thuisreis'. Dit besef van vergankelijkheid en betrekkelijkheid beheerst de roman waarin melancholie over liefde en dood staat tegenover een intense verheerlijking van leven en landschap.

Bespaar portokosten bekijk ook mijn andere advertenties