MarktPlaza

ANTI-OXYDANTEN de effectieve beschermers van onze gezondheid

193x bekeken
8 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Ruud A. Nieuwenhuis:

Anti-oxidanten
de effectieve beschermers van onze gezondheid


Ons leven is sterk afhankelijk van een scheikundig proces, oxydatie genaamd, dat zich doorlopend in ons lichaam voltrekt en waarbij zuurstof een zeer belangrijke rol speelt. Oxydatie zorgt ondermeer voor energieproduktie, vernietiging van ziekteverwekkers en eliminatie van giftige stoffen. Daarnaast vindt ook veel 'wilde' oxydatie in ons lichaam plaats, ondermeer als gevolg van slechte voeding, milieuvervuiling, stress, straling en lichaamsvreemde medicijnen. Bij al deze oxydatieprocessen treedt onvermijdelijk enige lekkage van electronen en zuurstof op, waardoor zogenoemde 'vrije radicalen' ontstaan. Vrije radicalen zijn instabiele deeltjes die de lichamelijke structuren beschadigen. Vrije radicaal-schade is de oorzaak van voortijdige veroudering van cellen en dus van weefsels en organen, en speelt een belangrijke rol bij het ontstaan van ziektebeelden, zoals hart- en vaatziekten en kanker.

Maar we kunnen ons lichaam bij de onophoudelijke en noodzakelijke strijd tegen vrije radicalen helpen door zogenaamde anti-oxidanten toe te voegen aan onze voeding. Hiermee kunnen we een uiterst positieve bijdrage leveren aan onze gezondheid en levensverwachting.

In dit boek gaat Ruud Nieuwenhuis in op de werking van oxydatieprocessen en de rol daarin van vrije radicalen en anti-oxidanten, en geeft daarbij:
- praktische aanwijzingen betreffende gezonde voeding en voedingssuppletie ;
- waardevolle zelfzorg-adviezen met betrekking tot een aantal veel voorkomende aandoeningen, (mede) veroorzaakt

 door oxydatie schade.


Uitg. Orthos media

Verzendkosten 2,76 Euro

Kijk ook bij mijn andere advertenties voor meer boeken.

Verzending tot 10 kilo al mogelijk vanaf 5 euro verzendkosten.