MarktPlaza

Images d'Afrique 1931 Autotocht Rally Algiers - Dakar Afrika

153x bekeken
7 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Hardcover. Vallée, Jean. Images d'Afrique. Notes prises au cours du raid Alger Dakar Alger par le Tanezrouft avec une carte et 64 photographies originales reproduites en héliogravure. Paris: Éditions Berger-Levrault, 1931. xiv+75 blz. Originele kaften ingebonden. Voorin op blanco pagina een inscriptie met blauwe inkt door de auteur (gedateerd Mars 57). Verder een inscriptie in facsimile door de auteur (deze wordt elders vaak aangemerkt als originele inscriptie maar is dat dus niet!).

Voorin kaart met daarop aangegeven de route. Achterin na de tekst 64 platen naar fotos gedrukt als heliogravures (niet meegenomen in de paginering). Fraaie fotos van het landschap, de plaatselijke bevolking en de auto waarin de tocht/race werd afgelegd (op één foto lijkt een leeuw een aanval te willen doen op een auto). De tocht liep van Algiers in Algerije naar Dakar in Senegal (in 1931 nog onderdeel van de Franse kolonie Frans Soedan) en terug, waarbij de terugtocht deels anders was dan de heentocht. Afrika. Autos. Referentienummer 9658.

125 euro (vp)

Als u biedt is dat exclusief verzend- en verpakkingskosten (8,60 euro als aangetekend pakketje). Afhalen ook mogelijk. Zie ook mijn andere advertenties.