Les Maitres de l’Estampe japonaise 1914 Aubert Japanse prent

 

Geplaatst 9 maanden geleden door Art4brains (24x bekeken)

Les Maitres de l’Estampe japonaise 1914 Aubert Japanse prent
ConditieGebruikt

Omschrijving

Paperback. Aubert, Louis. Les Maitres de l’Estampe japonaise. Paris: Armand Colin, 1914. 284 blz. Formaat circa 23,2 cm, ongeveer 3,5 cm dik.
Boek met 55 platen buiten de tekst (waarvan één over twee bladzijden). Deze platen zijn aan de achterzijde niet bedrukt en niet meegenomen in de paginering.

Inhoud:
Introduction
Les Primitifs
Harunobu
Kiyonaga
Outamaro
Hokusaï
Hiroshigé
L’estampe japonaise et la peinture occidentale à la fin du XIXe siècle
Table des illustrations

Voorkaft langs rug deels gespleten en met enkele vouwen. Kaft met slijtageplekken, wat verlies en wat vlekjes. Boekblok met wat foxing maar in goede staat voor leeftijd. Boek compleet: tekst en alle platen aanwezig. Boek over de Japanse prentkunst. Met een hoofdstuk over de invloed van de Japanse prentkunst op de westerse kunst aan het einde van de negentiende eeuw. Kunstenaars als Vincent van Gogh en Toulouse-Lautrec werden beïnvloed door de Japanse kunst en de kunststroming Art Nouveau als geheel werd ook beïnvloed. Referentienummer 11054.

40 euro

Vraagprijs/bieden is exclusief verzendkosten. Verzendkosten 4,75 euro naar een afhaalpunt (DPD) of 6,95 euro met Postnl (bezorging aan huis). Afhalen ook mogelijk (op afspraak). Zie ook mijn andere advertenties voor gecombineerd verzenden.