MarktPlaza

Monsters & Madonnas 1936 William Mortensen - Fotografie

111x bekeken
6 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Paperback. Mortensen, William. Monsters & Madonnas. San Francisco: Camera Craft Publishing Company, second edition, December 1936. Niet gepagineerd. Spiraalbinding. Slijtageplekjes kaften. Binnenzijde voorkaft naam geschreven. Boekblok met wat foxing. Formaat circa 30,7 cm hoog. Kaften iets ruimer bemeten dan boekblok (zo uitgegeven). Boekblok net als Japanse boeken enkelzijdig bedrukt en de bladen omgeslagen en niet opengesneden zodat de onbedrukte bladzijden niet zichtbaar zijn (zo uitgegeven), 29 bladen, dus 58 bladzijden. Boek compleet.
Boek begint met een korte inleiding gevolgd door drie delen getiteld Characters, Nudes en Grotesques. In het eerste deel zijn twee stukken anders ingebonden dan aangegeven op de inhoudsopgave (maar dus wel aanwezig).

Inhoud:

Inleiding
Part One: Characters
Thunder
Woman of Languedoc
Johan the Mad (maar ingebonden na Rope Dancer)
Rope Dancer (maar ingebonden voor Johan the Mad)
Machiavelli
Stamboul
Market Girl

Part Two: Nudes
Fragment
Figurehead
Youth
Nude Study
Portrait of a Young Girl
Frou-Frou
Cinderella

Part Three: Grotesques
Preperation for the Sabbot
The Pit and the Pendulum
Human Relations
Belphegor
The Heretic
The Vampire

Na de inleiding steeds een plaat bladzijdegroot met op de tegenoverliggende bladzijde een toelichting (soms met een kleinere illustratie). Inleiding met één illustratie in de tekst. Mortensen was een succesvol fotograaf in Amerika in de jaren twintig en dertig. Hij was echter ook een controversieel fotograaf. De beroemde Amerikaanse fotograaf Ansel Adams noemde hem een duivel en de antichrist. Het werk van Mortenson heeft vaak een donkere, macabere of occulte ondertoon, ook schuwde hij naaktfotografie niet. Hij bewerkte zijn fotos vaak waardoor het vaak moeilijk was om te zien of het een foto of een illustratie was. Referentienummer 10.514.

250 euro

Vraagprijs/bieden is exclusief verzendkosten. Verzendkosten 8,70 euro aangeteknde verzending. Afhalen ook mogelijk (op afspraak). Zie ook mijn andere advertenties voor gecombineerd verzenden.