MarktPlaza

The Great Illusion 1933 Norman Angell

144x bekeken
9 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Hardcover met stofomslag. Angell, Norman. The Great Illusion 1933. London: William Heinemann Ltd. 1933. xiii+387 blz. Met briefje van de uitgever aan een recensent ter beoordeling (vermeld tevens de exacte publicatiedatum: 26 juni 1933). Ook nog een briefje van The Saturday Review : "With compliments from Miss Armstrong." ("the editors" doorgehaald). Stofomslag in slechte staat: mist stukken en met plakband aan de onbedrukte zijde versterkt. Niettemin zeer zeldzaam met stofomslag.
Oorspronkelijk verscheen dit boek in 1909 onder de titel Europe's Optical Illusion. In het boek beargumenteerde Angell dat oorlog in de moderne geïndustrialiseerde samenleving contra-productief is gezien de onderlinge economische afhankelijkheid. In deze in 1933 herziene uitgave actualiseert hij het boek en pleit voor een verbond tussen de omringende landen van Duitsland om zodoende toekomstige conflicten met het Duitsland van Hitler te voorkomen. Hoewel er na het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog veel kritiek op het boek werd geuit was dit niet terecht. Angell beweerde niet dat oorlog onmogelijk was, slechts dat het niet in het belang van de partijen in oorlog was. Referentienummer 7252.

30 euro (q)

Uw bod is exclusief verzendkosten (6,95 euro als pakketje), afhalen op afspraak ook mogelijk. Zie ook mijn andere advertenties voor gecombineerd verzenden.