MarktPlaza

The Monuments of Assyria, Babylonia, and Persia 1859 Forster

203x bekeken
9 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Hardcover. Forster, Charles. The Monuments of Assyria, Babylonia, and Persia: With A New Key for the Recovery of the Lost Ten Tribes. London: Richard Bentley, 1859.354 blz. Letters in goudopdruk op band. Band versierd in blinddruk. Langs rug voorzijde aan de onderkant een stukje gespleten. Band met vlekjes (meer aan achterzijde). Voorin labeltje van een boekverkoper en restant van een label van een vorige eigenaar. Op blanco schutblad voorin met potlood wat aantekeningen. Boekblok met hier en daar een markering met potlood en in de marge een notitie, eveneens met potlood. Bij zes bladzijden op de plek waar een papiertje gezeten heeft is het papier gebruind. Bladzijden aan de zijkant niet afgesneden. Boekblok voor leeftijd goed. Boek compleet. Met onder andere 27 platen buiten de tekst en verder kleinere illustraties in de tekst.

Boek met stukken over:
The Monuments of Assyria, Babylonia, and Persia
Illustrations from the Obelisk of Nimroud, Medallions, etc.
The Great Arrow-Headed Inscriptions of Behistun of Bisitun
Ruins of Mourg-Aub, or Pasargade, in the Vicinity of the Kur-Aub
A New Key for the Recovery of the Lost Ten Tribes

In het laatste deel wordt vermelding gemaakt (blz. 304 en verder) van een Joods manuscript waarin verhaald wordt van de plundering door Nederlanders in 1774 in Cochin, van koperen tablettenwaarop de geschiedenis van de Joden van Cochin en Malabar verhaald wordt (opgeborgen in het Oost-Indisch huis te Amsterdam?). Na overleg onder de Joden van Cochin wordt besloten een delegatie van Rabbijnen te sturen naar Amsterdam om aldaar een afschrift te maken van de koperen platen. Met platen naar onder andere Assyrische en Egyptische reliëfs. Referentienummer 6626.

250 euro

Als u biedt is dat exclusief verzend- en verpakkingskosten (8,60 euro als aangetekend pakketje). Afhalen ook mogelijk. Zie ook mijn andere advertenties.