MarktPlaza

Voyage pittoresque dans ... Pais Bas 1819 Maaskamp Nederland

219x bekeken
7 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Hardcover. Voyage pittoresque dans l'intérieur des provinces septentrionales du royaume des Pais Bas, au commencement du dix-neuvième siècle; orné de 60 Costumes coloriées et de planches publié sous la direction de E. Maaskamp. 1819. VIII,216; XII,(2),299,(5); XX,399 blz. Met drie gegraveerde titelpaginas (originele covers?). Voorin deel één grote uitvouwbare kaart met gekleurde grenzen. Met 20 platen in kleur (8, 5 en 7 platen in delen 1, 2 en 3) en 37 platen in sepia. Gebonden in moderne leren banden versierd in blinddruk. Met vijf ribben op rug en met titelschildjes (deze langs randen wat los). Boekblokken met wat foxing. Drie platen met watervlek (2 alleen in de blanco marge, één tot in de afbeelding). Voorin de drie delen lijst van platen (met markeringen met potlood). Alle platen aanwezig hoewel soms andere titel, in deel 2 zijn twee platen verkeerd om ingebonden. De titelpagina vermeld "60 costumes coloriées", ingebonden (en compleet volgens lijsten van platen) zijn dus echter 20 platen in kleur met steeds 2 personen in klederdracht (dus in totaal worden 40 personen in klederdracht afgebeeld). Geveild exemplaar (estimate 900 euro, zonder de kaart) in Duitsland vermeld ook hetzelfde aantal platen. Tekst eveneens compleet. Formaat circa 20,5 x 12, ongeveer 11,5 cm op plank.

De platen in kleur zijn van mensen in klederdracht. Deze platen zijn verkleinde exemplaren welke ook gebruikt zijn in Afbeeldingen van de Kleeding Zeden en Gewoonten in de Bataafsche Republiek, met den aanvang der negentiende eeuw uitgegeven door Maaskamp. Dit boek heb ik eveneens te koop (als eerste druk uit 1803 met 16 platen in kleur (referentienummer 5687), een tweede druk heeft 20 platen). De sepiaplaten van stadsgezichten maar ook bij voorbeeld van een dijkdoorbraak (Lingen) en een schaatswedstrijd van vrouwen. Andere platen van het stadshuis van Amsterdam, Felix Meritis, het huisje van Tsaar Peter de Grote, Broek in Waterland, interieur van de Beurs van Amsterdam, Rupelmonde aan de Vecht bij Nieuwersluis, Zuilen, Trompenburg, ruïne van kasteel bij Wijk bij Duurstede, zicht op Nijmegen, zicht op Rotterdam, zicht op Dordrecht, Rapenburg (Leiden), een trekschuit, Elswoud (Haarlem), begrafenisstoet, turfsteken, Toutenburg, etc. Reisverslag met de vaak ontbrekende kaart. Referentienummer 9989.

900 euro

Vraagprijs/bieden is exclusief verzendkosten. Verzendkosten 14,90 euro als verzekerd pakketje met Postnl (bezorging aan huis). Afhalen ook mogelijk (op afspraak). Zie ook mijn andere advertenties voor gecombineerd verzenden.