MarktPlaza

Asperge planten, nu de witte, paarse en groene soorten beschikbaar

59x bekeken
2 maanden geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Nieuw
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

Alpine-plants heeft nu ook een mooie selectie met de lekkerste asperge planten. Bestel nu plantjes met gratis mestkorrels en geniet deze zomermaanden al van de groene en of paarse asperges. De witte soorten komen volgend jaar voorjaar volop uit de grond. Maak hiervan heerlijke Filodeeghapjes, Wraps, Pizza, Soep, Salades enz. Heerlijke asperge stengels uit eigen tuin! Zelf biologische geteeld. Van deze mooie extra zware F.1 plantjes die veel stengels zullen produceren.
Wat is een Asperge nu eigenlijk; een vrucht of kruiden plant? Asperge is een meerjarige kruidenplant waaruit de ondergrondse wortelstokken een heerlijke vlezige stengels ontspruiten. Alpine-plants bied een aantal mooie soorten asperges aan van 14 witte, 5 groene en zelfs 5 paarse asperges. De aspergeplant is een winterharde vaste kruidenplant. 
Nederlandse asperges zijn alleen in maart, april, mei en juni vers te koop, simpelweg omdat dan de oogst valt. De groene en paarse asperges worden in de zomermaanden aangeboden soms in de supermarkt en of alleen bij een echte groentenboer van vooral de paarse soorten die er bijna niet zijn.
De asperge (Asparagus officinalis subsp. officinalis) is een plant waarvan de jonge scheuten geteeld worden als groente. Er bestaan witte of gele asperges, groene asperges en paarse asperges. De witte zijn onder de grond gegroeid en uit het licht gehouden, de groene en paarse asperges hebben wel de zon gezien. In Noordwest-Europa zijn de witte asperges het meest gebruikelijk, in landen als Italië de groene en paarse asperges. De paarse asperges zie je helaas nog maar weinig. Deze purperen asperges zijn een smaaktopper! 20% Zoeter en zeker aromatischer dan menig ander ras. Heerlijk voor in salades of kort gekookt of gestoofd, dit moet je geproefd hebben, echt heerlijk.  
Speciaal geselecteerde F.1 extra zwaar hybride soorten. Deze planten/aspergeklauwen kun je meteen gebruiken om zelf je asperges te kweken. Het resultaat is direct al in voorjaar/zomer te zien bij o.a. de groene en paarse soorten, waarvan je al kan snijden. De witte soorten komen pas in voorjaar uit de grond indien je deze goed hebt aangeaard in zomer en najaar. 
De standplaats is erg belangrijk, vooral voor de witte asperges. Ze hebben het liefst een lichte grond die goed doorlaat en ze willen een hoog humus gehalte. Zandgrond is perfect maar op bijvoorbeeld klei zullen ze het veel minder doen
Vanwege de behoefte aan humus en risico op teveel vocht. Groene en paarse asperges zijn makkelijker, deze hoeven immers ondergronds geen witte stengels te maken en kunnen daarom ook veel ondieper geplant worden. Deze hoeven later ook niet opgehoogd te worden en doen het ook veel beter in de kleigrond dan hun witte broertjes of zusjes.
Hoe gezond zijn asperges eigenlijk?
Asperges, ook wel 'het witte goud' genoemd, zijn onder meer rijk aan het aminozuur asparagine. Asperges hebben een vocht afdrijvende werking. Zitten vol antioxidanten, Asperges zitten vitamine B6, E en foliumzuur en bevatten de stof asparagine. Een stof die positief werkt bij vermoeidheid, een lage bloeddruk en hartkloppingen.
Aspergeklauwen extra zwaar F.1 hybride soorten met gratis NPK meststof voor optimale productie de komende jaren. 
Soorten die wij kunnen aanbieden zijn o.a. >(14) witte soorten; Blacklim, Cumulus, Cygnus, Daleza, Frühlim, Grolim, Herkonlim, Maralim, Maxlim, Prius, Raffaelo, Rakete, Ramires, Vitalim, 
(5) groene soorten; Aspalim, Bacchus, Gijnlim, Portlim, Xenolim. (5) Paarse soorten; Albenga, Erasmus, Pacific Purple, Rosalie, Sweet Purple, Bij de groene en paarse soorten geniet u dit jaar al van de heerlijke asperges.
Prijzen af €.1,60 verschillend per aantal, mooie zware F.1 + planten.(zie onze aanbiedingenlijst Asperges.)
Bij alle asperge planten krijgt u een (gratis) professionele mestkorrels (NPK) van ons en geeft zijn stoffen langzaam en regelmatig  de hele groeiperiode aan de planten af. Het resultaat is een gezonde en krachtige planten met een rijke oogst. Echte biologische asperges uit eigen tuin
Verzendkosten zijn €.8,50 en voor België €.11,95 éénmalig ongeacht aantal, grote afname is gratis verzenden.
Bij elke bestelling voegen wij uitvoerige informatie toe over het kweken en behandelen van de plantjes met diversen tips hierbij wat je allemaal kunt doen om een mooie plant in de tuin te hebben die veel asperges geven.
Alle planten 100% virus vrij zijn hebben een plantenpaspoort CAC en zijn A+ kwaliteit/F.1+ (= extra zwaar) gekeurd.
Heerlijke asperges zelfgekweekt is en aanwinst voor uw tuin en lekker op de eettafel!  
Wij adverteren vanuit Nl. geven 100% garantie op al onze planten die wij versturen!
Wilt u een lijst ontvangen van de aspergeplanten wat wij aanbieden, dan graag even mailen naar ons met uw eigen mail!