MarktPlaza

Ferrari F 430 - Spider 4.3 V8 F1

442x bekeken
4 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Niet van toepassing
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Transmissie: 6 versnellingen, Automaat
Modelreeks: apr 2005 - mei 2010
Aandrijving: Achterwielaandrijving
Koppel: 465 Nm
GVW: 1.790 kg
Afmetingen (LxBxH): 451 x 192 x 123 cm
Wielbasis: 260 cm
Acceleratie (0-100): 4,0 s
Topsnelheid: 315 km/u
Interieurkleur: Beige
Gemiddeld brandstofverbruik: 18,3 l/100km (1 op 5,5)
Brandstofverbruik in de stad: 26,9 l/100km (1 op 3,7)
Brandstofverbruik op de snelweg: 13,3 l/100km (1 op 7,5)
CO2 uitstoot: 420 g/km
Emissieklasse: Euro4
Onderhoudsboekjes: Aanwezig (dealer onderhouden)
Algemene staat: zeer goed
Aantal sleutels: 2 (2 handzenders)
Garantie: ik verkoop deze auto in opdracht van de eigenaar. Zodoende wordt de auto standaard afgeleverd zonder garantie. Uiteraard is het mogelijk om garantie af te sluiten op deze auto. Ik informeer u graag over de mogelijkheden.
Motorrijtuigenbelasting: € 224 - 252 per kwartaal
Onderhoudshistorie: Volledige onderhoudshistorie aanwezig
## Aanvullende opties en accessoires
- Cd-wisselaar
- Elektrisch verstelbare voorstoel(en)
- Keramische remschijven
- Parkeersensor voor en achter
- Afdekhoes
- Airbag passagier
- Alarm klasse 3
- Armsteun achter
- Audio-installatie
- Centrale deurvergrendeling met afstandsbediening
- Daytona Seats
- Elektrische ramen voor
- GPS volgsysteem
- Mistlampen voor
- Niet in gerookt
- Open dak
- Parkeersensor voor
- Ruimtebesparend reservewiel
- Sperdifferentieel
- Sportonderstel
- Sport uitlaat
Speciaal voor de purist met het Italiaanse autohart op de juiste plaats, een onmiskenbare passie voor snelheid én sensatie. Bij wie een atmosferische V8 als muziek in de oren klinkt en het Ferrari-rode bloed op volle toeren door de aderen jaagt na het horen vallen van de naam F430. Deze origineel Nederlands geleverde, in schitterende staat verkerende Spider is er één waar de échte liefhebber niet omheen kan. U en ik dus ook niet!
Historie
Ze rolde in 2008 van de band. Daar zijn foto’s van! 10 jaar later is de open Ferrari nog immer compleet, inclusief originele gereedschaps- en bandenplakset. Slechts 2 eigenaren gingen u voor, nota bene familie van elkaar. Nadat de laatste lucht kreeg van het feit dat de supercar was ingeruild bij Munsterhuis, bedacht hij zich geen moment en nam de auto direct weer over. Zo bleef de familie-eer in stand, al hebben we zo’n vermoeden dat er een andere reden meespeelde. Niet de bloedband, maar het plezier dat aan de compromisloze topsporter wordt beleefd móet de doorslaggevende factor zijn geweest. Amen.
Design
De F430 is een evolutie van voorganger 360 Modena. Echter, zoals we van de legendarische autofabrikant gewend zijn, maakten de bouwers zich er allerminst gemakkelijk vanaf. Slechts de basis contouren vormen een bron van herkenning, voor de rest is alles anders. Zeg maar gerust: next level. Want vooral qua aerodynamica werden er stappen gemaakt.
Let bijvoorbeeld op de enorme luchtsleuven in de voorbumper meteen naast de voorwielen. Of de hoge schouderpartij met inlaten die de rijwind rechtstreeks naar de krachtbron leiden. Ook de diffusor achter nam grotere vormen aan. Alles wat daaromheen zit kleurt rood. Ferrari-rood. Oftewel: “Rosso Corsa”. De plaatsing van de dubbele ronde achterlichten is – wat ons betreft – perfect gekozen. En de typeaanduiding in de buitenspiegels is een toonbeeld van raffinement. Overigens zitten die dubbele poten er niet alleen voor de sier; ze zijn bestand tegen maximale luchtweerstand…
Interieur & techniek
Het beige lederen interieur is een extra reden om de kap te laten zakken. De conditie is uitmuntend, de uitstraling nog beter. Dit is een cockpit die je aantrekt als een Italiaans kostuum: het staat geweldig en zit subliem. Wat is dan de andere reden om dakloos te gaan? In één woord: V8.
Traditiegetrouw ligt de hoogtoerige 8-cilinder achterin opgesteld, sinds de Ferrari 360 achter glas en wel. In de F430 Spider levert het turboloze pareltje 490 pk. Wie van 0-100 km/h sprint binnen 4 seconden, beleeft zonder dak de sound én snelheid van het 4,3 liter grote toerenmonster nog nét even wat intenser. Respect voor wie dit doorzet tot 315 km/h. Als er één goede reden is om je wilde haren te verliezen…
Algemeen
Extra's: compleet, origineel Ferrari verslag van de bouw
Aandachtspunten: lichte gebruikerssporen aanwezig
Inruil: bespreekbaar
Keuring: elke keuring en/ of test toegestaan
Heeft deze auto uw interesse gewekt? Ik nodig u uit om haar snel te komen bewonderen in het mooie Cruquius. Ik zorg dat de auto klaar staat voor bezichtiging en eventueel een proefrit om nooit meer te vergeten.
Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met mij op! Ik ben telefonisch te bereiken op +316 14 67 25 94 of per email via: jeroen@vehikel.com
// IK WERK OP AFSPRAAK. BELT U EVEN VOORDAT U KOMT? //
Met hartelijke groet,
Jeroen Gilles
Vehikel.com