MarktPlaza

BMW 3-serie Touring - Design Edition | Ori NL NAP | Complete historie | UNIEK

215x bekeken
4 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Niet van toepassing
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Transmissie: 5 versnellingen, Handgeschakeld
Modelreeks: feb 1993 - dec 1994
Bekleding: Stof
Interieurkleur: zwart
Onderhoudsboekjes: Aanwezig
Motorrijtuigenbelasting: € 138 - 154 per kwartaal
Referentienummer: 73
## Aanvullende opties en accessoires
- Lederen stuurwiel
- Lichtmetalen wielen (15")
- metaalkleur
- schuifdak
- Sportinterieur
- Sportonderstel
De BMW E30 is de tweede generatie 3 serie van BMW. De E30 is door BMW geproduceerd van 1983 t/m 1994. Dankzij de E30 is de welbekende status \" The ultimate driving machine\" tot stand gekomen, iets wat wel aantoont wat voor een auto de E30 in die tijd geweest moet zijn. De E30 Touring kent een bijzonder verhaal. Het begon allemaal bij Max Reisböck, een ingenieur in dienst bij BMW die zijn jaren ’80 BMW 3-Serie sedan te klein vond voor de vakanties met de familie en besloot een sedan met schade om te bouwen naar een stationcar. Dat deed hij in het geheim in zijn eigen garage, bij het aanschouwen van het resultaat nam de directie van BMW het idee meteen over.

Historie
Dit exemplaar betreft een E30 Touring Design Edition van een van de laatste productiejaren, een doorontwikkelde E30 Touring zonder kinderziektes kunnen we dus zeker van spreken. De Design Edition is een speciale uitvoering van de Touring. De Design Edition werd gemaakt van 1993 t/m 1994 en werd onder andere voorzien van 15 inch lichtmetalen BBS velgen, een BMW sportinterieur, schuif/kanteldak, metallic lak, centrale deurvergrendeling en een lederen stuurwiel. Wat een normale Touring niet had, had de Design Edition er wel opzitten, een duurdere maar dus ook rijker uitgeruste uitvoering van de E30 Touring van BMW. De BMW is volledig dealer en specialist onderhouden. Naast het volledig afgestempelde onderhoudsboekje zijn alle facturen netjes in een aparte map bewaard. De facturen betreffen zowel grote dure onderhoudsbeurten als facturen van slechts enkele euro\'s, iets wat wel aantoont hoe secuur de vorige eigenaren zijn geweest met de documentatie en het onderhoud van de auto. Met een kilometerstand van slechts 74.XXXKM een ware klassieker die inmiddels volgens vele liefhebbers de verzamelstatus heeft bereikt.
De BMW E30 is momenteel voorzien van 15 inch lichtmetalen Ronal wielen, uiteraard zijn de originele BBS wielen in keurige staat aanwezig en inbegrepen.
Neem bij interesse contact op met Wiebe Hoogeboom: 06- 51 51 38 39.
- 24/7 Telefonisch bereikbaar
- Inruil mogelijk
- Enkel geopend op afspraak om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn (ook op de avonduren en zondagen)
- Garantie van 3 maanden tegen meerprijs mogelijk op de draaiende delen van de motor