MarktPlaza

David Harper - Luchtpiraten

127x bekeken
6 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

David Harper - Luchtpiraten
Roman over een vliegtuigkaping
AD. M. C. Stok / Zuid-Hollandsche Uitgeversmaatschappij nv
255 pag., isbn 90 235 7021 9
Van de titelpagina is een klein stukje papier af
Teab (aub bieden excl. de eventuele porto)
"Het stond met fel-oranje lipstick op een ruit in het vliegtuig geschreven: 'DIT IS GEEN GRAP! IK HEB EEN BOM AAN BOORD VAN DIT TOESTEL GEBRACHT DIE IK OP IEDER MOMENT KAN ONTSTEKEN!'...
Een paar minuten voor deze boodschap werd ontdekt, was het toestel voor een routinevlucht opgestegen onder het commando van Captain Michael O'Hara en noch de bemanning, noch de passagiers hadden er het flauwste benul van wie onder hen de kaper wqas en welke bedoeling hij beoogde.
In deze roman vol ondraaglijke spanning, en daarbij uiterst actueel, wordt van uur tot uur de situatie in het vliegtuig beschreven.
De lezer voelt de spanning in de cockpit en in de passagiersruimte.
Uiteindelijk blijjkt de kaper een zenuwoverspannen, jonge en doodsbange soldaat te zijn die stoer wil doen, maar geen bloed kan zien. Tegen de wil van de captain en de bemanning wordt de kaper door de Russen doodgeschoten wanneer het toestel uiteindelijk in Moskou landt.
Een boek dat u met rode oren achter elkaar uitleest. Een buitengewoon boeiend, maar ook zeer menselijk geschreven verhaal."
(en in mijn winkel vindt u nog veel meer boeken in 37 groepen/genres onderverdeeld, zoals onder andere de groep 'avontuur/thrillers/spanning'. In mijn winkel kunt u de groep van u keuze aanklikken)