MarktPlaza

De Azteken Kunstschatten uit het oude Mexico deel 1 + 2 door Eva en Arne Eggebrecht

157x bekeken
4 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Eerste druk, 1987, 238 + 586 pagina's, paperbacks, grootte samen 21 x 23 x 4 cm, gewicht samen 1831 gram, tweedehands , goede staat, de eerste 3 pagina's van de catalogus bevat een kreuk, niet storend. (zie foto's)

Waar gaat het over:

De Azteken-Kunstschatten uit het oude Mexico bestaat uit 2 delen in een paperback uitvoering, die hoorde bij de tentoonstelling in 1987 over de Azteken in de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis te Brussel.(Belgiƫ)
Einde 1985 werd met groot succes de prestigieuze tentoonstelling "De Vrouw in het rijk van de Farao's" georganiseerd. Na Egypte was het de beurt aan Midden-Amerika om zich in de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis van Brussel een grootste tentoonstelling te houden over: De Azteken- Kunstschatten uit het oude Mexico.


Voor het ruime publiek was dit een unieke gelegenheid om naast een kern van 150 topstukken uit opgravingen van 1978 van de Templo Mayor, nog meer dan 200 objecten te bezichtigen uit diverse Europese en Amerikaanse musea, waaronder ook die van de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis van Brussel.
Het eerste deel bevat 238 pagina's met informatie over de kunstschatten van de Azteken. Deel 2 bevat 586 pagina's en is dan ook een catalogus van 346 items en 10 platen die waren te bezichtigen op de tentoonstelling.