MarktPlaza

A.C. Baantjer – De cock en de zorgvuldige moordenaar

106x bekeken
6 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

A.C. Baantjer – De cock en de zorgvuldige moordenaar
Variant 71-2
1971, De Geillustreerde Pers n.v.
172 pag.
Prijs: teab (bieden excl de eventuele porto aub)

"In een bocht van de smalle en slecht verlichte Leidekkerssteeg in donker Amsterdam wordt het lijk van een jonge vrouw gevonden. Ze is gekleed in een chinchillamantel, er ligt een lakleren tas bij haar rechterschouder en haar houding is verkrampt...
Zo begint de nieuwe thriller van politieman/speurder Baantjer. Lezers van de Variantboeken kennen de auteur Baantjer al van zijn vorige, eveneens in deze verschenen boek 'De Cock en de ontgoochelde dode'.
Hoofdpersoon in dit nieuwe boek is weer rechercheur De Cock van het bureau Warmoesstraat. Geholpen door zijn assistent Dick Vledder buigt De Cock zich over dit nieuwe mysterie, dat vooralsnog een onoplosbaar raadsel lijkt te worden, maar waar De Cock en Vledder dankzij diepgaand speurwerk en met hun bekende swcherpzinnigheid langzaamaan enig licht in weten te brengen en dat zij tenslotte weten te onrafelen. Het is daarbij de verdienste van de auteur dat hij alles zo helder beschrijft dat de lezer hem op de voet kan volgen.
'De Cock en de zorgvuldige moordenaar' is een boek dat alle kwaliteiten in zich verenigt van de moderne politieroman en dat de lezer boeit vanaf het begin tot en met de verrassende ontknoping."

(en in mijn winkel vindt u nog veel meer boeken in 37 groepen/genres onderverdeeld, zoals onder andere de groep ‘detectives’. In mijn winkel kunt u de groep van u keuze aanklikken)