MarktPlaza

Cyril Hare - Zo'n schat van een tante en

100x bekeken
6 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Cyril Hare - Zo'n schat van een tante en andere misdaadverhalen
prisma detectives 109
1967, Het Spectrum
160 pag.
stempel in boek, klein stukje van de rug geplakt
Prijs: teab (bieden excl de eventuele porto aub)
(en in mijn winkel vindt u nog veel meer boeken in 37 groepen/genres onderverdeeld, zoals onder andere de groep 'detectives'. In mijn winkel kunt u de groep van u keuze aanklikken)
Cyril Hare heeft niet alleen een aantal voortreffelijke detectiveromans geschreven (de moord op het rijksbureau/ het geheim van Mary Rose/ de fatale polis), hij bezat ook de gave om een briljant kort verhaal te kunnen schrijven. Een vijftiental van zijn beste verhalen zijn in deze bundel bijeengebracht. Hare verloochent zijn ware aard - hij was rechter van beroep - nooit. Hij kent de fijne kneepjes en mazen van de wet. Vaak berusten zijn verhalen dan ook op een juridisch detail, waardoor zelfs de meest spitsvondige misdadiger verhinderd wordt te genieten van de vruchten van zijn zo zorgvuldig beraamde misdaad. Een verrukelijk en ironisch voorbeeld daarvan vindt men in het meesterlijke titelverhaal.
De verrassende pointe die de auteur steeds opnieuw weet te bedenken, de droge en soms wat grimmige humor, het vakmanschap waarmee ze geschreven zijn, maken deze verhalen tot ware juweeltjes van misdaadliteratuur. Geen enkele liefhebber van het genre zal ze dan ook willen - of mogen missen.