MarktPlaza

Roelof Tichelaar: Ervaringen van een hedendaagse exorcist

203x bekeken
4 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Roelof Tichelaar: Ervaringen van een hedendaagse exorcist

Een boek over de weerbaarheid en de strijd tegen het kwaad buiten de mens. In het Westen wordt de duivel vaak naar het rijk der fabelen verwezen. Het kwaad zou alleen maar in onszelf zitten. Niet volgens Roelof Tichelaar. In een kritisch en nuchter boek laat hij zien dat het onzichtbare kwaad en boze geesten buiten ons bestaan, en dat ze bestreden moeten worden.

De lage geestenwereld kan een grote invloed hebben op het leven van mensen, vooral wanneer zij daar gevoelig voor zijn. Zo kunnen zij stemmen horen of zelfs bezeten raken, verschijnselen waar de moderne psychiatrie geen duidelijk antwoord op heeft.
Niet zelden hebben mensen daar zelf de aanleiding toe gegeven door zich in te laten met lage, occulte zaken. Maar er is ook een wisselwerking tussen de psyche van de mens en het kwaad buiten ons.
Tichelaar vertelt over de ontmoeting met pater AmedeĆ¼s. Die was ooit duiveluitdrijver binnen de rooms-katholieke kerk. Na zijn dood hield de kerk echter zijn manuscript over exorcisme achter.
Mede aan de hand van praktijkvoorbeelden beschrijft de auteur hoe het exorcisme ook in onze eeuw uiterst actueel is.

Roelof Tichelaar heeft een praktijk voor psychische, pastorale en spirituele hulpverlening. Daarnaast is hij auteur van verschillende boeken en geeft hij lezingen.

Uitg. Ten Have, paperback. In goede staat.

ksteso

P011219