MarktPlaza

David Attenborough - Over Zoogdieren (Hardcover/Gebonden)

95x bekeken
4 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

320 pagina's

Doordat zoogdieren in de evolutie zo dicht bij de mens staan, spreken zij immer zeer tot onze verbeelding. Ook al is de diergroep van de zoogdieren in soorten aantal beperkt, zoogdieren zijn vanwege hun verschijningsvorm en verspreiding steeds voorwerp van studie en aandacht. Daarbij is het fascinerend te zien hoe zoogdieren er in de loop van hun ontwikkeling in geslaagd zijn zich in gedrag en verschijning aan te passen aan de specifieke omstandigheden van hun woonomgeving.
David Attenborough heeft zijn leven lang de natuur bestudeerd en beschreven – in de vorm van natuurdocumentaires op de BBC en in boekvorm.

De auteur (schrijver en filmmaker, vooral bekend als presentator van de BBC-natuurseries) geeft in meer dan 300 pagina's een indrukwekkend overzicht van de evolutie van de zoogdieren. Van buideldieren, insecteneters, knagers en de planteneters naar de vlees- en alleseters. Maar ook de dieren die het water en de bomen opzochten, die taal en gereedschappen gingen gebruiken, tot aan de huidige mens, komen in de tien hoofdstukken aan de orde. Woongebieden, boeiende wetenswaardigheden en specifieke kenmerken van vele bekende en onbekende soorten worden, steeds met een link naar hun voorouders, besproken. Een groot aantal van deze dieren is te bewonderen op de vele prachtige kleurenfoto's die steeds een halve of hele pagina beslaan. Achterin een dankwoord aan medewerkers van de gelijktijdig met het boek uitgebrachte televisiedocumentaire 'The Life of Mammals' en een register met ook de Latijnse namen. De sympathieke schrijfstijl en het enthousiasme van de auteur maken het boek (harde kaft, mooi formaat) tot een aantrekkelijk leesboek of naslagwerk voor alle dierenliefhebbers.