MarktPlaza

Natuurgebied Schiphol

146x bekeken
6 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Ton Mens en Erik Derogée

  • Natuurgebied van Schiphol, de flora en fauna in kaart gebracht.

hardcover in niuewstaat,

23,5 x 29,5 cm.

112 pagina's.

  • Erik Derogée en Ton Mens zijn als respectievelijk Airside Operations Manager, verantwoordelijk voor de operationele gang van zaken aan airside van de luchthaven, en Manager Bird Control, hoofd Vogelwacht van Schiphol, vaak te vinden in het landingsterrein. Daar is het idee ontstaan om een naslagwerk te maken over de rijke flora en fauna op Schiphol.
    Hun zoektocht naar de diverse soorten flora en fauna heeft opgeleverd dat er ongeveer 225 soorten planten, 70 verschillende soorten vogels en 10 zoogdieren op Schiphol voorkomen. Verder vele soorten vlinders, insecten, mossen en bomen.

    In Natuurgebied Schiphol zijn alle planten en kruiden beschreven die op natuurlijke manier op de luchthaven terecht zijn gekomen en dus niet zijn aangeplant. Alle foto's in het rijk geïllustreerde boek zijn, zonder uitzondering, gefotografeerd op Schiphol, hoewel het niet is gelukt om in de periode dat het boek is gemaakt, alle planten en dieren die op Schiphol voorkomen, vast te leggen op de gevoelige plaat. Ze zijn wel allemaal beschreven.

    Natuurgebied Schiphol laat de luchthaven daarmee van een hele andere en voor velen waarschijnlijk onverwachte kant zien; als een gebied dat zich qua verscheidenheid aan soorten bloemen, planten en dieren kan meten met menig ander natuurgebied.