Planten onder glas

 

Geplaatst 9 maanden geleden door De Groene Smederij (641x bekeken)

Planten onder glas
ConditieZo goed als nieuw

Omschrijving

- Keuze en inrichting van een kas
- het kweken van planten in kas en bak
- technische tips
- bijzondere plantengroepen

Kenneth A. Beckett

192 pagina's

groenboekerij
stap-voor-stap-gids

2e druk
Zomer  & Keuning bv, 1983
ISBN 90 210 0102 0
ingebonden , slappe kaft

=======================================
Deze gids uit de stap-voor-stap-reeks biedt u de waardevolle praktijkinformatie over alle aspecten van planten onder glas.
U vindt erin alles wat u weten moet over keuze, inrichting en uitrusting van een kas. En natuurlijk komt het kweken van sierplanten, groenten en fruit in de verschillende typen kassen en bakken ruimschoots aan bod. De planten zijn in groepen bij elkaar behandeld.
Belangrijke gegevens over vermeerdering, ziektes en aantastingen, hygiëne, voeding en bemesting, grond, compost, groeisystemen, ventilatie, verwarming, bewatering en een aantal andere zaken waarmee u te maken krijgt als u met uw planten onder glas gaat, maken de informatie in dit boek compleet.


NBD|Biblion recensie
Ongeveer de helft van de inhoud heeft betrekking op bouw en beheer van een kas. Rond een derde deel behandelt het kweken in kassen met verschillende temperatuurregimes. Verder wordt aandacht besteed aan het gebruik van bakken en kappen en een vermeerdering. Lezers die zich op de behandelde onderwerpen willen oriënteren zullen in dit boek veel van hun gading vinden. Dat is mede te danken aan de vele duidelijke tekeningen. Door het grote aantal deelonderwerpen dat wordt aangesneden wordt op de meeste plaatsen echter niet zeer diep op de zaak ingegaan.


Meer informatie
www.degroenesmederij.nl