MarktPlaza

To Kairwan the Holy HC Boddy - Tunesië Maghreb Noord-Afrika

130x bekeken
7 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Hardcover met stofomslag. Boddy, Alexander A. To Kairwan the Holy: Scenes in Muhammedan Africa. London: Darf Publishers Limited, 1985. xiv+275 blz. Herdruk van de 1885 editie. Voorin kaart in kleur van West-Europa en Noord-Afrika. Met illustraties.

In 1883 bezocht Alexander A. Boddy the Tunesische stad Kairwan the centre of Western Islamism). Deze plaats was verboden gebied voor ongelovigen sinds de stichting kort na de dood van de Profeet totdat het Franse leger de stad veroverde in 1881. Hoewel hij dominee was bezocht hij de stad niet als missionaris maar als toerist. Op zijn reis bezoekt hij Valetta, Susa, Tripoli en Kairwan. Hij bezoekt moskeeën, scholen, ruïnes, bazaars, leert te rijden op kameel en ezel. Hoogtepunt is zijn bezoek aan de Djama l Kebir, de grote moskee van Kairwan, welke wordt gezien als het voorbeeld voor de bouw van de Mezquita in Cordoba (Spanje) en de moskee van El Azhar in Caïro.


Tripoli Tunesië reisverslag Negentiende Eeuw Islam. Referentienummer 9651.

5 euro

Vraagprijs/bieden is exclusief verzendkosten. Verzendkosten 4,75 euro naar een afhaalpunt (DHL/DPD) of 6,95 euro met Postnl (bezorging aan huis). Afhalen ook mogelijk (op afspraak). Zie ook mijn andere advertenties voor gecombineerd verzenden.