MarktPlaza

Luke Jackson - Mafkezen en het Asperger-Syndroom

141x bekeken
6 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

een handleiding voor de puberteit

208 pagina's

"een voortreffelijk boek" -- The Guardian
Ben je ooit voor mafkees uitgemaakt? Heb je je ooit een mafkees gevoeld?
Luke Jackson is 13 jaar en heeft het Asperger-syndroom -- een milde vorm van autisme. Op humoristische wijze beschrijft hij welke uitdagingen het leven biedt aan de vele jongeren met het Asperger-syndroom. Hij vertelt over obsessies, zintuigen, diƫten, slaapproblemen en morele dilemma's; over communicatie, school en vriendschap en over gepest worden en verliefd zijn.
De tienerjaren zijn een mijnenveld van emoties. Als een tiener ook nog het Asperger-syndroom heeft, is het resultaat vaak explosief. Mafkezen en het Asperger-syndroom is een nuttig boek voor Asperger-jongeren -- die zich zullen identificeren met Luke -- en voor hun ouders, leraren en therapeuten -- die beter zullen begrijpen wat er in kinderen met het Asperger-syndroom omgaat.
"Luke ... heeft een vrolijk boek geschreven ... met waardigheid en humor en zonder bitterheid" -- The Times
"Er zou in de lerarenkamer van elke school met een Asperger-leerling een exemplaar moeten liggen." -- Daily Telegraph
"een boeiend en zeer lezenswaardig boek ... met een zeer verfrissende en constructieve wijze van benaderen. Luke vertelt op een uiterst boeiende wijze over zijn leven." -- Balans Belang
In Groot-Brittanniƫ is Mafkezen en het Asperger-syndroom zeer succesvol: het beleefde in een jaar tijd tien drukken. Zomer 2003 zendt de BBC een reportage uit over Luke en zijn familie.
De hoofdpersoon in dit 'handboek' is de dertienjarige Luke die aan het Asperger-syndroom lijdt - een lichte vorm van autisme. Op lichtvoetige en humoristische wijze voert hij in dit autobiografische boek de lezer de obstakels, dilemma's, praktische en communicatieproblemen (maar ook uitdagingen) voor ogen, die hij en zijn leeftijds- en 'syndroomgenootjes' op hun vaak weerbarstige en explosieve levensweg tegenkomen. Door middel van vrolijke zwartwittekeningen en -foto's (van slechte kwaliteit) weet de jeugdige auteur begrip en herkenning te kweken voor bijvoorbeeld zijn dwangmatigheden, overgevoeligheiden en slaapproblemen. De publicatie bied op een gezellige en onderhoudende wijze herkenning, begrip, advies en informatie aan AS-kids, hun ouders en familie, leraren en hulpverleners. Lay-out en indeling spreken in eerste instantie weinig aan. Bevat begrippenlijst, literatuurlijst, informatie over adressen en websites en een goed register. . Vanaf circa 13 jaar.