MarktPlaza

Ziekten voorkomen en herkennen

121x bekeken
6 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Ziekten voorkomen en herkennen
Hart en bloedvaten, de spijsvertering, de ademhaling, het bloed
Nieuwe medische encyclopedie
MCMLXXXI, Lekturama bv
256 pag.
harde kaft
formaat: iets groter dan het A4-formaat
Prijs: teab (bieden excl. de eventuele porto aub)
(en in mijn winkel vindt u nog veel meer boeken in 37 groepen/genres onderverdeeld, zoals onder andere de groep 'medisch/gezondheid'. In mijn winkel kunt u de groep van u keuze aanklikken)
"Dit deel 'ziekten voorkomen en herkennen' is gewijd aan de belangrijkste en meest voorkomende ziekten die zich kunnen voordoen op het gebied van hart en bloedvaten, het bloed, de spijsvertering en de ademhaling. Het boek is samengesteld door een arts, die de ziekten heeft beschreven vanuit de ervaringen in zijn praktijk. Waar hij dit nodig of wenselijk oordeelde, heeft hij collega's of specialisten op het desbetreffende gebied geraadpleegd.
Dit boek is niet bedoeld om u zelf 'voor dokter te laten spelen'. Wel wordt aangegeven waardoor de normale werking van bepaalde organen verstoord kan worden. Want als u de oorzaken van een ziekte niet kent, hoe zou u die dan kunnen voorkomen, als dat menselijkerwijs gesproken mogelijk is?
En ook wordt aangegeven wat de gevolgen zijn, wanneer bepaalde organen hun werk niet meer of niet goed kunnen doen en wat daarvan dan de verschijnselen zijn, zoals die waargenomen kunnen worden. Want hoe zou u een ziekte kunnen herkennen als u niet weet door welke verschijnselen de ziekte zich openbaart?
In gevallen waar dat mogelijk bleek te zijn is tevens aangegeven welke behandeling over het algemeen wordt toegepast om de ziekte - zo mogelijk de oorzaak ervan - te bestrijden, om de gevolgen ervan teniet te doen of zoveel mogelijk te beperken, of om de toestand van de patiënt zoveel mogelijk te verbeteren.
Dit is niet gedaan om u in staat te stellen uzelf te behandelen. In veel gevallen zal de behandeling afhangen van de voorgeschiedenis van de patiënt en de voorkennis of de veel meer gespecialiseerde kennis die de behandelende arts of de medisch specialist heeft. Het is meer bedoeld om u inzicht te verschaffen in de middelen die de medische wetenschap ten dienste staan, en in andere gevallen om duidelijk te maken dat die medische wetenschap helaas onmachtig is om genezing te bewerkstelligen.
Enerzijds is het boek zodanig geschreven dat iedereen, onafhankelijk van de opleiding die men heeft genoten - kan begrijpen wat er staat. U zult niet stuiten op gedeelten in een soort 'geheimtaal' die alleen voor ingewijden te begrijpen is. Anderzijds is dit boek zodanig samengesteld dat ook degenen die een zekere (para-)medische vooropleiding hebben, niet op een soort 'kindertaal' stuiten, waarbij voorbijgegaan is aan wetenschappelijke feiten of waarbij met een boog om de lastige problemen is heengegaan. Ook juist voor hen zal dit boek een praktisch naslagwerk kunnen vormen om tijdens de eventuele verdere studie te kunnen raadplegen.
Er worden in dit boek zeer veel afbeeldingen gebruikt om de werking van de behandelde organen te verklaren. In bepaalde gevallen zijn deze afbeeldingen zeer natuurgetrouw en in andere gevallen zeer schematisch. Dit laatste is gedaan om toch vooral goed duidelijk te maken wat er gebeurt en hoe dat gebeurt. Daardoor was het mogelijk bepaalde afwijkingen en aandoeningen die op een ingewikkelde manier tot stand komen of hun invloed hebben, toch zeer duidelij in woord en beeld weer te geven.
In veel gevallen wordt het onontkoombare advies gegeven: raadpleeg dan uw dokter. Maar niet zonder meer. Vaak is tevens aangegeven waar u in het bijzonder op moet letten om het aande dokter te vertellen. Uit de bijbehorende omschrijvingen weet u ook waarom u daarop moet letten. Dit maakt het veel gemakkelijker voor uzelf, en voor uw dokter, om tot een juiste behandeling over te kunnen gaan."