MarktPlaza

[1963] Pompen, Bianchi en Büstraan, Stam

504x bekeken
13 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

[1963] Pompen, Bianchi en Büstraan, Stam
Pompen, door L. Bianchi en P. Büstraan,
uitgave Techn. Uitg. H.Stam NV, 7 e druk 1963.
Uitgave in de serie ‘ Werktuigbouwkundige bibliotheek ‘ no 4.
Afmeting hb ca 24 x 16,5 cm PVC Softcover ingenaaid, 192 pag.
De inhoud is opgedeeld in 4 delen met vooraf een inleiding en overzicht van de indeling van pompen, afgesloten wordt met opgaven en antwoorden.;
1. Zuiger- en plunjerpompen; Opbrengst, Zuighoogte, Perswerking, Pomparbeid en diagrammen, Kleppen, Windketels, Weerstanden in zuig- en persleiding, Bepaling van de hoofdafmetingen, Constructieve details, Simplex en duplexpompen.
2. Centrifugaalpompen; Inleiding, Opvoerhoogte, Invloed van de schoepvorm op de opvoerhoogte, Rendementen en vermogen, Onderlinge afhankelijkheid van opbrengst/opvoerhoogte en aantalomwentelingen( pompkarakteristiek), Bepaling van de hoofdafmeting, Bediening en bedrijf, Opheffing van axiale krachten, Zelfaanzuigende centrifugaalpompen, Uitgevoerde centrifugaalpompen.
3. Schroefpompen; inrichting en werkwijze, Bepaling van de hoofdafmetingen, Uitgevoerde schroefpompen.,
4. Aanvulling/ Speciale eisen voor chemische industrie/ Andere pomptypen; Vleugelpompen, Tandwielen, Wormpompen, Membraanpompen.
Het boek is rijk geïllustreerd met tekeningen en enige zwart-wit foto’s, afkomstig van o.m Machinefabriek Breda, Verschure A’dam, Van Sand Utrecht, Nijhuis Winterswijk, Jaffa, Stork Hengelo, Delta Pompen Hengelo
Verpak-&verzendkosten in NL 5,00