MarktPlaza

Annemarie van Gaal - Exit

90x bekeken
4 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

160 pagina's

Alles wat je moet weten over scheiden

Annemarie van Gaal (9 oktober 1962) schopte het van alleenstaande moeder tot een succesvolle zakenvrouw, eerst in Rusland en vervolgens in Amsterdam als investeerder, belegger in vastgoed, eigenaar van een tijdschriftenuitgeverij en auteur van de bestsellers Succes (meer dan 50.000 verkochte exemplaren) en Ambitie (meer dan 20.000 verkochte exemplaren). Ze werkte mee aan financiële programma's als Dragons Den, Ten Einde Raad en Een dubbeltje op zijn kant.

Minimaal één op de drie huwelijken eindigt in een scheiding. Dit boek loodst je langs alle obstakels als jij en je partner besluiten uit elkaar te gaan. Het verschaft je inzicht in het proces voordat je weloverwogen die beslissing kunt nemen. Los van alle emotionele rompslomp, zijn er echter ook financiële gevolgen. Annemarie van Gaal behandelt die systematisch aan de hand van de volgende vragen: - Meteen naar de advocaat of liever eerst een mediator? - Zo tref je de meest ideale regeling voor je kinderen. - Wat doen we met het huis: verkopen? Uitkopen? Verhuren? - Heb je de financiën op een rijtje? Van wie zijn de bankrekeningen, beleggingen, schulden? Hoe zit het met de alimentatie, het pensioen? Bovendien zet de auteur helder uiteen hoe je na afloop je leven weer op de rails krijgt. Met Exit verzeker je je van de hulp van de financiële specialist in een moeilijke periode van je leven tegen een alleszins betaalbaar tarief.

Als echtgenoten uit elkaar gaan en in een echtscheiding terecht komen, moeten zij tal van - soms moeilijke - beslissingen nemen. Bijvoorbeeld over het verblijf van en het gezag over de kinderen, het woonhuis, de verzekeringen, de alimentatie voor de partner en de kinderen, de pensioenen en dergelijke. Daarnaast speelt de vraag hoe je het uit elkaar gaan regelt, in harmonie of in een vechthouding? Wat regel je nou precies in een echtscheidingsconvenant en in een ouderschapsplan? In dit zeer populair geschreven boek gaat de auteur, een bekende televisiepersoonlijkheid, in op een groot aantal van dergelijke vragen, daarbij haar eigen mening niet schuwend. Het boek geeft diverse praktijktips. Het taalgebruik is niet ingewikkeld en het boek is dus met name geschikt voor iedereen die zich wil orienteren op de problematiek van echtscheiding