MarktPlaza

Gegijzeld rond het minimum

120x bekeken
6 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Gegijzeld rond het minimum
Over de problematiek van het minimum inkomensniveau
Door Mw. G. van Benthem, Drs. P. Groen, Joh. Tempelman, J. Westert
Jaarthema 1993
1993, Gereformeerd maatschappelijk verbond
56 pag., isbn 90 71371 17 4
Prijs: teab (bieden excl. de eventuele porto aub)
(en in mijn winkel vindt u nog veel meer boeken in 37 groepen/genres onderverdeeld, zoals onder andere de groep ‘informatieve boeken’. In mijn winkel kunt u de groep van u keuze aanklikken)
“Het jaarthema 1993 heeft als titel meegekregen ‘Gegijzeld rond het minimum’. De betaalbaarheid van het sociale zekerheidsstelsel staat onder druk. De oorzaak daarvan is het nog steeds toenemende aantal uitkeringsgerechtigden. Velen van hen ontvangen een uitkering op het niveau van het sociaal minimum. Over dat minimum wordt regelmatig gediscussieerd. Moet het sociaal minimum gekoppeld blijven aan de lonen? Hoe groot moet de afstand tussen loon en uitkering zijn? Wat betekent het precies als een onderzoek verschijnt dat minima niet kunnen rondkomen? Welke moeilijkheden komen uitkeringsorganen te gen bij de begeleiding van uitkeringsgerechtigden naar een baan?
Uitkeringsgerechtigden voelen zich vaak gevangen op het minimumniveau, hetgeen allerlei neveneffecten tot gevolg heeft. Wie zich in de problematiek rond het sociaal minimm verdiept, beseft dat antwoorden niet eenvoudig zijn. Tegen de achtergrond van de actuele discussie over de houdbaarheid van het sociale stelsel is het belangrijk om in het kader van het jaarthema over dit vraagstuk na te denken.
‘Gegijzeld rond het minimum’ is geschreven door: Mevrouw G. van Benthem, drs P. Groen, Joh. Tempelman en J. Westert. Het GMV-bestuur hoopt dat de brochure een handreiking biedt voor een zinvolle bespreking over een omvangrije en ingewikkelde problematiek, waar het GMV in de dagelijkse praktijd, leden in hun omgeving en diaconiën binnen de kerkgemeenschap mee te maken hebben.”