Laurie Boucke - Je Baby Op Het Potje

 

Geplaatst 2 weken geleden door John de Visser (7x bekeken)

Laurie  Boucke  -  Je Baby Op Het Potje
ConditieZo goed als nieuw

Omschrijving

Laurie  Boucke  -  Je Baby Op Het Potje

BC

142 pagina's

vroeg en vrolijk zindelijk

Dit boek is een eye-opener. Iedereen die een baby heeft, een baby krijgt of met baby's werkt, zou op zijn minst kennis moeten nemen van deze baby-potjestraining, ofwel baby-zindelijkheidscommunicatie.
Baby's blijken uitstekend aan te voelen wanneer ze aandrang hebben om te poepen en te plassen. Laurie Boucke legt uit hoe je hierover met een baby kunt communiceren. Zo jong als ze zijn, geven baby's aan dat ze nodig moeten, maar wij herkennen de signalen niet. We leren ze hun gevoel voor zindelijkheid af, door ze te leren om hun luier te gebruiken als wc.
Miljoenen baby's in Azië, Afrika en Zuid-Amerika zijn ruim voor hn tweede, en soms zelfs voor hun eerste verjaardag overdag en 's nachts droog. Zonder dat er luiers aan te pas gekomen zijn. Dat gaat spelenderwijs, zonder dwang, straf of stress.
Laurie Boucke past deze 'potjestraining' aan onze westerse manier van leven aan. Ouders kunnen de methode prima combineren met parttime gebruik van luiers, en zelfs met kinderopvang en oppas - mits die bereid zijn mee te werken. Baby-zindelijkheidscommunicatie stoelt op een hechte samenwerking tussen ouders en baby, en helpt zo de onderlinge band te versterken.
'Boucke weerlegt de westerse inzichten dat te vroeg beginnen dwangmatig en mogelijk gevaarlijk is voor de persoonlijke ontwikkeling. Ze geeft voorbeelden die aantonen dat zindelijkheidstraining een geweldige ervaring kan zijn die een kind helpt zich te ontwikkelen.

Zindelijkheidstraining wordt in westerse landen veelal vanaf het tweede levensjaar gestart. Volgens de auteurs van dit boek is het mogelijk veel eerder aan de slag te gaan met zindelijkheidstraining. Volgens de beschreven methode wordt de baby vanaf de geboorte attent gemaakt op de behoefte om te plassen of poepen. De ouders leren het ritme van de baby te kennen en kunnen op die manier zorgen dat de baby tijdig op een potje of de wc is. Baby's leren aan te geven wanneer ze hun behoefte moeten doen. Zodra ze zichzelf kunnen voortbewegen, zullen zij zelf het potje opzoeken. De methode is duidelijk beschreven en verrijkt door verhalen van ouders die deze methode vol overtuiging toepassen. Doel van de zindelijkheidstraining is peuters voor het tweede levensjaar zindelijk te maken. Een intensieve methode die het nodige van ouders vergt dat voorheen opgevangen werd door het gebruik van luiers. Een vernieuwend boek over zindelijkheidstraining voor ouders die hier al vroeg mee willen beginnen. Met kleurenfoto's en noten.

Bespaar portokosten bekijk ook mijn andere advertenties