MarktPlaza

Lee Kwan Koo - Moeders Het Complete Handboek (Hardcover/Gebonden)

155x bekeken
8 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

316 pagina's

Van darmkrampjes tot Cito-toets
Voor (aanstaande) moeders is zoveel informatie voorhanden dat ze vaak door de bomen het bos niet meer zien. Lee Kwan Koo en Judith van Tijn vonden veel informatie bovendien oubollig, moraliserend of te theoretisch en schreven daarom 'Moeders'. In dit eigentijdse, praktische en relativerende handboek beschrijven zij alles wat je als moeder van (een) kind(eren) van 0 tot 12 jaar wilt weten, bijvoorbeeld: welke spullen heb je echt nodig als je een baby krijgt, waar moet je op letten bij het kiezen van een basisschool, hoe kom je van hoofdluis af, wat zijn leuke spelletjes en traktaties bij een kinderfeestje, hoe herken je de belangrijkste kinderziektes, welke planten zijn giftig voor kinderen en hoe zorg je ervoor dat knutselen met papier-maché of koekjes bakken ook echt lukt?
In dit fraai vormgegeven handboek kunnen moeders met veel plezier bladeren of gericht iets opzoeken. Naast voor alle praktische informatie is ook ruimte voor persoonlijke verhalen van een aantal bekende moeders (zoals Nada van Nie, Inge Diepman en Rita Kohnstamm) en onbekende moeders die een bijzonder verhaal te vertellen hebben, bijvoorbeeld over adoptie, het hebben van een groot gezin of het verhuizen naar het Verre Oosten met kleine kinderen.

Handboek, geschreven door twee moeders, de een psychologe, de ander heeft communicatiewetenschappen gestudeerd. Per hoofdstuk wordt een thema uitgewerkt; de hoofdstukken worden afgewisseld met interviews gegeven door bekende en onbekende moeders. Deze interviews staan verspreid door het boek. Thema's die worden beschreven zijn onder andere gezondheid, voeding, onderwijs etc., kortom alles wat voorkomt in het leven van een moeder en haar kind. In veel thema's of onderdelen daarvan wordt verwezen naar websites voor meer informatie. Het boek besluit met een 'meer lezen'-lijst en een index. Het is fraai uitgevoerd met moderne kleuren, kaders, verschillende lettertypes, sprekende illustraties (combinaties van foto's en tekeningen), een mooie band en kleurige leeslintjes.