MarktPlaza

Tonie Mudde - Maak Nooit Je Bed Op

74x bekeken
8 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

115 Nieuwe Wetenschappelijke Tips Voor Het Dagelijks Leven

Na het succes van Kijk niet naar mooie vrouwen (als je nog moet nadenken) komen Rik Kuiper en Tonie Mudde met een bundel opmerkelijke wetenschappelijke tips.


De twee wetenschapsjournalisten van het maandblad Quest zijn verwoede verzamelaars van onderzoek dat direct zijn vruchten afwerpt voor het dagelijks leven.


De tips zijn handig gerangschikt in hoofdstukken als 'liefde', 'werk' en 'sport' en zijn direct toe te passen. Zo zal niemand na het lezen van dit boek nog zijn bed opmaken. In een gemiddeld bed leven namelijk ongeveer anderhalf miljoen kleine beestjes die kunnen zorgen voor allergische reacties. Britse wetenschappers installeerden meetapparatuur in de slaapkamer en kwamen tot een even praktische als opmerkelijke conclusie: laat het dekbed openliggen. Dan blijft het matras droog en koel, en daar kunnen de beestjes niet tegen.


Lees Maak nooit je bed op! en ontdek waarom je:

je niet moet laten aanraken door een serveerster
het beste kunt vergaderen zonder stoelen
het voorspel moet overslaan
'Stayin' Alive' moet zingen tijdens het reanimeren
beter geen oogcontact kunt zoeken met vogels

Net als in hun vorige uitgave 'Kijk niet naar mooie vrouwen : (als je nog moet nadenken)' (2007) verzamelden de auteurs ook in dit boekje allerlei opvallende resultaten van (wetenschappelijk) onderzoek. Ingedeeld in verschillende categorieen als tips voor op het werk, tips voor wereldreizigers, tips voor een gezond lichaam, tips voor sportliefhebbers en tips voor afvallers. Met onder meer: maak nooit je bed op (vocht trekt bij een onopgemaakt bed makkelijker weg waardoor huisstofmijt door uitdroging sterft), ga niet onder een palmboom zitten (je kunt gewond raken door vallende kokosnoten), vervang regelmatig je tandenborstel (want er groeien bacteriekolonies op), en laat je kind veel sms'en (dankzij sms zijn kinderen actief met taal bezig, goed voor hun taalontwikkeling). Sommige tips zijn exclusief voor vrouwen, andere voor mannen. Leuk, interessant en onderhoudend om te lezen. Met enkele zwart-wittekeningen. De auteurs zijn als redacteur verbonden aan het maandblad Quest