MarktPlaza

Annie M.G. Schmidt - Otjes Kookboek (Hardcover/Gebonden)

120x bekeken
4 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Met Recepten Van Louise Bos En Roos Voorsluis

Smullen met Otje
In hotel De Koperwiek maken Otje en haar vader Tos de lekkerste gerechten. Op de menukaart staan brandnetelsoep, een zalige zalmschotel, fletse flenzen en nog veel meer heerlijks.
Met Otjes kookboek zijn al die gerechten nu heel makkelijk zelf te maken. En tussen de recepten kun je de avonturen lezen waarin al dat eten voorkomt. Dat is dus dubbel genieten.

Het verhaal van Otje, de dochter van de driftige kok Tos "die geen papieren heeft", is bekend. In dat boek wordt natuurlijk veel gekookt: de lijsterpastei voor de Franse gasten die "grieven" hebben, de beroemde brandnetelsoep, de fletse flenzen en voor admiraal Strafport het echte recept voor raasdonders. Ze staan allemaal in dit kinderkookboek, en verschenen deels eerder in het kinderkookboek 'Kaapse raasdonders' van Louise Bos en Roos Voorsluis* van het Amsterdamse Kinderkookkafe waarin recepten uit veel boeken van Annie M.G. Schmidt zijn opgenomen. Voorin staat een duidelijke uitleg hoe het boek te gebruiken. Elk recept wordt voorafgegaan door de betreffende passage uit het boek met illustraties van Fiep Westendorp. De recepten worden puntsgewijs uitgelegd, zijn duidelijk en worden soms nog afgesloten met een passend citaat. Toegevoegd in deze uitgave zijn drie feestrecepten (huzarensalade, hamrolletjes en gevulde eieren). Leuke uitgave, geschikt voor kinderen van 10 jaar en ouder, die onherroepelijk leidt tot het herlezen van Otje! Lay-out van de omslag sluit goed aan bij de uitgave van Otje