MarktPlaza

Do van Ranst - Doos

79x bekeken
6 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

omnibus

256 pagina's

Boomhuttentijd
Op 14-jarige leeftijd stapt Thomas uit het leven. Iedereen in huis gaat op een andere manier met dat verlies om. Moeder vecht tegen de slaap, bekijkt zijn foto's en leest de boeken die hij las. Vader werkt achter in de tuin de waarheid weg. Tim is nog maar zes en probeert het te begrijpen. En Lies, zij zoekt en vindt de waarheid, want zij sprak met Robin, zijn beste vriend.

Mijn bed is een boot
Tijs heeft het moeilijk. Hij kan het niet vinden met de nieuwe vriend van zijn moeder en het nieuwe kind dat ze verwacht, is in zijn ogen een indringer. Tijd voor een lang gesprek met zijn moeder over nu en vroeger. Het wordt een onvergetelijke tocht tussen lakens en woorden die eindelijk uitgesproken worden.

Mijn hondenjongen
De 16-jarige Bloem verhuist samen met haar moeder naar hun droomhuis aan zee. Ze wordt er verliefd op Kerel, en nukkige, ietwat sombere jongen die vroeger in het huis aan zee woonde en beter met honden dan met mensen opschiet. Een verhaal over sluimerende liefde en de mooie en minder mooie momenten van vriendschap.

Bekroond auteur DO VAN RANST staat bekend om zijn originele en intrigerende jeugdromans. Deze omnibus bevat drie meeslepende verhalen over verlies, familie, vriendschap en volwassen worden. Voor urenlang leesplezier!
Bundel met drie eerder afzonderlijk uitgegeven verhalen. 'Boomhuttentijd' (1999) gaat over Thomas (14). Hij komt uit een harmonieus gezin, met een oudere zus en een broertje van zes. Hij wordt op school gepest, maar heeft een hele goede vriend Robin, die hem beschermt. Zelf is hij een teruggetrokken, gevoelige puber, die het heel moeilijk heeft, maar thuis niets zegt. Uiteindelijk kiest Thomas voor de dood. Het verhaal is afstandelijk verteld, steeds onderbroken door de persoonlijke manier waarop een ieder het verlies verwerkt. In 'Mijn bed is een boot' (2001) mist Tijs zijn verdronken vader erg. Hij verwijt zijn moeder, die zwanger is en gaat hertrouwen, dat zij zijn vader zo snel vergeten is. Het verhaal bestaat uit korte hoofdstukken en veel dialoog. In 'Mijn hondenjongen' (2002) kopen Bloem en haar moeder hun droomhuis. Daar ontmoet Bloem Kerel, een contactgestoorde jongen die veel met honden optrekt. Als de moeder van Bloem een relatie krijgt met de ex-stiefvader van Kerel, wordt alles opeens heel complex. Er wordt uitvoerig ingegaan op de relatie tussen moeder en dochter. Die band wordt aandoenlijk beschreven. De auteur ontving voor zijn boek 'Moeders zijn gevaarlijk met messen'* de Knokke-Heistprijs 2008, de Inclusieve Griffel 2008 en de Boekenwelp 2009. Vanaf ca. 12 jaar.