MarktPlaza

Imme Dros - De Vertelboom (Hardcover/Gebonden)

67x bekeken
4 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Dit is een boek om samen met kleine kinderen te tellen hoeveel dieren er een plekje kunnen vinden in een grote boom. Die boom wordt hoe langer hoe voller maar alle dieren schikken steeds een beetje op. Dat maakt De vertelboom niet alleen een voorleesboek, een kijkboek en een telboek, maar ook een fabel over het samenleven met anderen.

De prenten zijn geschilderd in de traditionele stijl van de Gond stam uit Centraal India. Ze bieden de mogelijkheid jonge kinderen vertrouwd te maken met deze bijzondere vorm van beeldende kunst.

Tel- en zoekboek met illustraties van de Indiase beeldend kunstenares, die met haar werk een boodschap uitdraagt. Dit is haar eerste boek, waarin met jonge kinderen geteld kan worden hoeveel dieren een plekje kunnen vinden in een grote boom. Omdat zich steeds meer dieren aandienen, wordt de boom hoe langer hoe voller, waarop ze steeds iets opschuiven (wat refereert aan de voller wordende samenleving). Aan de uitgave is veel zorg besteed: aan de met fijne krasjes opgevulde pentekeningen met monochrome kleuren wordt alle ruimte gegeven, er is een glanzende, stevige papiersoort gebruikt en de oorspronkelijk Engelse tekst is in het Nederlands op rijm bewerkt door niemand minder dan Imme Dros. Aardig is het zoek- en herhalingselement: op elke plaat kan de mier worden gezocht en daarnaast vallen de voorgaande dieren erop te ontdekken. Voor wie kinderen van ca. 3,5 t/m 6 jaar meer wil bieden dan de hun vertrouwde boeken.