MarktPlaza

Jaap-Wim Van Der Horst - De Geheimzinnige Kolonel (Hardcover/Gebonden)

92x bekeken
6 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

186 pagina's

Rockvil is een klein stadje midden in Noord-Amerika. Aan de oostkant zijn de uitgestrekte prairies waar cowboys heer en meester zijn. In het westen liggen de grillige Rocky Mountains. Rudy Williams is de sheriff van Rockvil. Met zijn kinderen Loretta, Doreen, Jack en Billy is hij vanuit Chicago naar Rockvil gekomen. Na de dood van zijn vrouw wilden zij een nieuwe start maken. Net als zo veel andere gelukzoekers in de negentiende eeuw dat deden. De dertienjarige Jack weet precies wat hij wil worden in het Wilde Westen: cowboy!

De Amerikaanse Burgeroorlog is voorbij. Maar nog altijd zwerven groepjes soldaten door het land. Op een dag verschijnt een geheimzinnige kolonel met zijn manschappen in Rockvil. Hij zegt dat hij schatrijk is en grond wil kopen voor een grote ranch. Jack Williams en zijn vriend Wesley Doe hebben meteen al een hekel aan de kolonel. De jongens komen hem overal tegen: bij de Springrots naast de rivier, in Rockvil, op de prairie, in het nabijgelegen dorp van de Shoshone Indianen... Jack en Wesley ontdekken dat de mooie praatjes van de kolonel van geen kant kloppen. De man houdt er gevaarlijke ideeën op na. Het rustige leven in Rockvil is in gevaar!

In Rockvil, in het 19e-eeuwse Wilde Westen, komen zes gelukszoekers aanwaaien. Hun leider, de kolonel, houdt mooie verhalen over alles wat hij van plan is en hij doet allerlei beloftes. Maar Jack Williams, de zoon van de sheriff, vertrouwt het niet en gaat op onderzoek uit. Met zijn vriend Wesley ontdekt hij allerlei snode plannen en zelfs de naburige indianenstam blijkt tegen de dorpelingen te worden opgezet. Verhaal in de bekende traditie van cowboy- en indianenverhalen. Soms spannend, soms wat uitleggerig. De cowboyromantiek wordt wel onderuit gehaald, maar voor de rest zijn de oplossingen van de problemen erg eenvoudig. Vlot leeswerk zonder al te veel diepgang voor de liefhebber van dit genre. Eerste deel in de serie 'Het Wilde Westen'. Bevat een zwart-wittekening voorin die in kleur op het omslag staat, boven de hoofdstukken is een silhouet van een cowboy afgedrukt. Op de schutbladen staat een plattegrond van Rockvil en omgeving. Prettig leesbare letter. Eenvoudig omslag. Vanaf ca. 10 jaar.