MarktPlaza

Miep Diekmann - Hannes En Kaatje En Het Rommellaatje (Hardcover/Gebonden)

88x bekeken
4 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

155 pagina's

Deze bundel bevat verhalen met opnieuw het onafscheidelijke tweetal goeiige Hannes en snibbige Kaatje in de hoofdrollen. De twee kleuters beleven tal van alledaagse en minder alledaagse voorvallen die leeftijdgenoten onmiddellijk zullen herkennen. Opa op bezoek, rommel, de dierentuin, Sinterklaas, Kerstmis, rommelmarkt, uit logeren... Ook deze bundel heeft de frisheid als de voorgaande. Vlot geschreven, pittige, allerminst zoetsappige verhaaltjes, vol aansprekende gebeurtenissen. En zo van lengte dat de aandacht van een jong kind gevangen blijft. Een uitstekende reeks van hoog niveau, ruim van illustraties voorzien door The Tjong Khing.

In deze bundel met 40 voorleesverhaaltjes uit NCRV's kleuterprogramma Kletsmajoor beleven Kaatje en haar buurjongetje Hannes weer allerlei avontuurtjes rond huis en school. Meestal zijn het Kaatjes fantasie en durf die de dingen laten gebeuren en is het de bedachtzame wat bangelijke Hannes die wordt overgehaald mee te doen. Hun vaders en moeders en ook andere volwassenen geven daarbij tegenspel of treden corrigerend op. Elk verhaaltje is modern van toon en heeft voldoende spanning en een goede opbouw om steeds te kunnen boeien

Wie levendige eigentijdse voorleesstof zoekt, zal zeker gelukkig zijn met deze uitgave. De bundel leent zich ook uitstekend om er op school uit voor te lezen. Eind groep 2, begin groep 3 is de leeftijd waarop de grapjes en de situaties het best worden verstaan.