MarktPlaza

Mirjam Oldenhave - Flits! Vliegende Bliksem (Hardcover/Gebonden) Kinderjury

60x bekeken
5 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

144 pagina's

Mirjam Oldenhave (1960) wilde als kind juf worden en was gek op lezen. Maar in plaats van juf is Mirjam kinderboekenschrijfster geworden en schreef ze al meer dan 40 boeken. De meest bekende serie die ze schreef is die over Mees Kees, waar ook films en een app van zijn gemaakt. Mirjam speelt in een band, MOEX. Ze hebben ook een voorstelling, die speciaal voor scholen is gemaakt: de Mees Kees-show!

‘Verwond me maar,’ zei hij.
‘Volgens mij mag je ook verband nemen zónder wond,’ zei ik.
‘O, dan wil ik dat liever.’ De jongen knielde en wikkelde een stuk verband om zijn knie. ‘Flits is echt goed,’ zei hij.
Hij plakte nog een protestpleister op zijn voorhoofd en ging weg. Hij liep ineens mank.

Op Flits staan geen oudjes maar nieuwtjes. Alles wat niet in de schoolkrant mag, lees je op deze geheime site. Zoals dit: Goaltje alias ‘de vliegende bliksem’ mag niet meedoen aan de sportdag.
Zo’n zware straf, dat is Goaltje-moord. Tijd voor actie, dus. Maar hoe krijgen de kinderen van Flits de héle school zo gek om mee te doen...

De schoolkrantclub staat onder zware censuur van schooldirecteur Geurt. In het geheim brengen de leden, waaronder Daan (ik-figuur), daarom ook hun eigen internetschoolkrant Flits uit, waarin alles staat wat niet in de gewone schoolkrant mag komen. Als blijkt dat klasgenoot Goaltje – een jongen die overdreven goed kan voetballen, maar steevast te laat komt op school – als straf daarvoor van Geurt niet mag meedoen aan het voetbaltoernooi, komt Flits in actie. Ook is er opeens dat opvallende nieuwe meisje, waar Goaltje met reden knap zenuwachtig van wordt. Door gebruik te maken van heerlijke overdrijving in de beschrijving van bepaalde personen, gecombineerd met een dosis aanstekelijke humor, wint dit verhaal al gauw de harten van de lezers. De grondtoon blijft altijd positief en samen leren de kinderen hun problemen te overwinnen. Vlot en modern taalgebruik en een aantrekkelijke bladspiegel met daarop minstens zoveel ruimte voor de grappige, stripachtige, zwart-witte tekeningetjes als voor de gedoseerde teksten. Hierdoor ook zeer geschikt voor de mindere lezers. Laagdrempelig en geslaagd tweede deel uit de serie 'Flits'* die zich, net als de succesvolle serie over Mees Kees, op school afspeelt. Vanaf ca. 9 jaar.