MarktPlaza

Paul de Leeuw - De Kleine Heks (Hardcover/Gebonden)

125x bekeken
7 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Erna, geboren op het platteland van Ermelo, is een huis-, tuin- en keukenheks. Ze is niet gevaarlijk, maar wel erg slim. Haar familie weet niet dat oma Erna kan toveren. Maar dan loopt haar kleindochter Laura weg naar Griekenland, en is de hele familie in rep en roer. Erna staat voor een moeilijke beslissing: moet ze haar geheim verraden, en haar toverij gebruiken om Laura weer op te sporen?
Paul de Leeuw schreef Erna's onconventionele en onweerstaanbaar grappige quasi-biografie, vol spannende verwikkelingen en bizarre zijsprongen. 'De kleine heks' is het nietsverhullende verhaal van haar bewogen leven - van haar tragische jeugd op de boerderij tot aan haar heldhaftige dood in de Ermelose bossen. Ongeautoriseerd! 'De kleine heks' is het debuut van Paul de Leeuw.

Regelmatig onderneemt een bekende Nederlander een poging tot het schrijven van een kinderboek. Een dergelijk kinderboek lijkt op recept geschreven: veel avontuur, een flinke dosis kolder, een snufje poep en pies en pregnant naamgebruik. Het boek van Paul de Leeuw vormt daarop geen uitzondering. Het gaat over Erna, een huis-, tuin- en keukenheks en haar kleindochter Laura, haar gedoodverfde opvolgster. De gebeurtenissen buitelen over elkaar heen en zijn - voor wie van De Leeuws grove humor houdt - bij tijden grappig, hoewel veel geheel over de hoofden van de beoogde lezer heen zal gaan. Dat geldt ook voor de erotische verwijzingen: Boer Treurniet bijv. debiteert wanneer hij de dochters van een herenboer ziet ' Wutte zeu ik er geurne een van die wiefkes op meine riek wullen zetten', wat vertaald wordt met 'Wat zou ik er graag een mee uit willen nemen'. Bovendien heeft de redactie niet alle (taal)fouten eruit gehaald (bijv. iets dat). In het middenkatern zijn 16 pagina's opgenomen met slordig ingekleurde computertekeningen, die lijken op kindertekeningen