MarktPlaza

Sara Zarr - Mijn Leven Is Een Vraagteken (Hardcover/Gebonden) (Nederlandse Kinderjury)

130x bekeken
6 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

159 pagina's

Sinds de dag dat de dertienjarige Deanna samen met een oudere jongen op de achterbank van de auto betrapt is door haar vader, is haar leven thuis en op school een ware nachtmerrie. Op school wordt ze beschouwd als een slet. In het kleine dorp waar ze woont, weet iedereen wat er gebeurd is. En het ergst van al is dat haar vader haar geen blik meer waardig keurt.

Drie jaar later worstelt Deanna nog altijd met de gevolgen van die ene misstap. Haar enige uitlaatklep is haar dagboek. Ze schrijft het verhaal op van een meisje met dezelfde ervaringen en gevoelens.

Deanna was 13 jaar oud toen haar vader haar en de 17-jarige Tommy betrapte terwijl ze seks hadden op de achterbank van een auto. Haar vader kijkt haar sindsdien niet meer aan en praat niet meer met haar. Hoewel Tommy de eerste en de enige was voor Deanna, wordt ze drie jaar later nog steeds gezien als de slet van het dorp. Haar enige vrienden vormen een stel, waardoor ze zich nog eenzamer voelt. Ook haar broer Darren maakte een fout: hij en zijn vriendin zijn tienerouders. Deanna vraagt zich af hoe ze een nieuwe start kunnen maken. Deanna is de ik-figuur in het verhaal, haar emoties en taalgebruik komen heel natuurlijk over. De plot is niet wereldschokkend, maar misschien juist daardoor des te realistischer. Wat beschreven wordt, is een redelijk doorsnee zomervakantie van een tiener die worstelt met haar imago en haar werkelijke identiteit. De uitzichtloosheid van het saaie dorpje dat als decor dient, is beklemmend. De auteur werd met dit debuut genomineerd voor de National Book Award 2007 en voor de Best Book for Young Adults 2008. Verhaal waarin veel tieners zich zullen herkennen. Vanaf ca. 14 jaar.