MarktPlaza

André Amaro - Dit Is Geen Kookboek (Hardcover/Gebonden)

56x bekeken
4 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

224 pagina's

Amaro's culinaire avonturen

André Amaro (1969), Portugees van origine, 1 meter 50 groot en één brok energie. Hij staat bekend als enfant terrible van de creatieve industrie en is als kok een frisse tegenwind in de wereld van overgewaardeerde ballerina-gerechten.

Dit is geen kookboek. De culinaire piraterij van André Amaro.

André Amaro is de meest eigenzinnige culinaire kunstenaar van Nederland. Een van zijn motto's luidt: zorg goed voor elkaar. En dat is waar dit boek voor is bedoeld. Troostrecepten in tijden van liefdesverdriet en uitbundige recepten voor uitzinnige feesten. Van eenpersoonsgerechten tot maaltijden voor honderden mensen. Daarnaast vertelt André over zijn culinaire avonturen. Zo kookte hij voor de slachtoffers van orkaan Katrina in New Orleans, voor daklozen, maar ook voor bekend Nederland en op grote festivals. Amaro en crew koken vaak in bijzondere, zelfgebouwde keukens.

Voor Omroep Brabant maakt hij diverse programma's.

Een origineel lees- en kookboek van en over de Portugese in Nederland wonende kok André Amaro. Het vertelt over zijn leven, ventileert zijn mening over eten en wordt gelardeerd met no nonsens receptuur op versbasis, variërend van weinig tot heel veel personen. Het boek opent met een indexering op hoofdstuk. Elk hoofdstuk start met een persoonlijk verhaal van de kok en aansluitend receptuur. Eerst basisrecepten en vervolgens receptuur in alle variëteiten met fantasienamen. Ook de beschrijving van de recepten is losjes, maar wel duidelijk en op volgorde van ingrediënten. Veel mensenfotografie, maar ook aantrekkelijke foodfotografie met soms kleine werkfotootjes.