MarktPlaza

Chantal Bernard - DESSERTS BASISTECHNIEKEN (Hardcover/Gebonden)

95x bekeken
6 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Basistechnieken en de lekkerste recepten

143 pagina's

In dit boek komt u van alles te weten over desserts. Besproken worden de verschillende deegsoorten, de basistechnieken en ruim honderd heerlijke recepten, variƫrend van eenvoudige appeltaart tot de meest verfijnde charlotte. Met handige en gedetailleerde tips over welk keukengerei niet mag ontbreken, de belangrijkste ingrediƫnten, het bakproces, de garnering, het bewaren en de presentatie.

Een uitvoerige dosis basisinformatie (ingredienten, keukengerei en handige tips) leidt het receptengedeelte in. De recepten vormen een uitbundig en uitgebreid boeket, gebaseerd op diverse deegsoorten (bijvoorbeeld taarten, koekjes, cakes), aan- of opgevuld, dan wel gegarneerd met zeer diverse - apart bereide - bijproducten (cremes, vla's enz.). Naast gebakken nagerechten zijn er onder meer recepten voor gekookte nagerechten, ijs en andere waaronder diverse 'klassiekers'. De resultaten - veelzijdig, veelsoortig, veelvormig - zijn altijd 'zoet' van smaak. De receptuur is verfijnd, origineel en vooral: gastronomisch! Zij is gedetailleerd, gemakkelijk en duidelijk verwoord, echter: diverse gehanteerde technieken vereisen een ruime culinaire ervaring. De receptuur is vervolgens niet overzichtelijk ingedeeld/beschreven, hetgeen het praktische gebruik van deze prachtige, idee-rijke en creatieve culinaire special helaas bemoeilijkt. Gedrukt in een goede, schreefloze letter op zachtgekleurd papier; achterin een woordenlijst en een register.