MarktPlaza

A.M. de Jong - De dolle vaandrig

247x bekeken
17 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

**A.M. de Jong - De dolle vaandrig** €.2,50 (438 blz)
Gebonden versie, prima staat!
Breero, de geestige spotter, de vrolijke drinker, de eeuwige verliefde, de "dolle vaandrig" van de schutterij, maar in diepste wezen een tragisch verscheurd mens vol tegenstrijdige elementen, een stralend kind der wereld, dat zo graag een ingetogen kind Gods wilde zijn. Door de eenvoud van zijn gul gemoed maar al te vaak het slachtoffer van eigen en anderer luim, werd zijn spontaanheid aldoor weer verdrongen door de berekenende wereld rondom. Altijd als hij het geluk vlakbij waande, stortte het kaartenhuis ineen. Zijn leven was een hel vuur, dat te heftig brandde en al spoedig doofde. In melancholie, schrijnend verdriet en dof berouw ging het onder, toen het nauwelijks tot rijpe bloei gekomen was.
De roman geeft van dit alles een bewogen en fel levend beeld. In het raam van dit historisch gebeuren ontrolt zich het leven van Breero met alle hoogte- en dieptepunten.
De Jong voltooide het manuscript van De Dolle Vaandrig kort voordat hij in de oorlogsjaren in zijn huis in Blaricum werd vermoord.


Postuum verschenen is De Dolle Vaandrig een monument geworden ter nagedachtenis aan de grote verteller die A.M. de Jong was.
Excl. verzendkosten.