MarktPlaza

Michael Carroll - Mindfulness In Leiderschap

95x bekeken
4 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Niet van toepassing
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

207 pagina's

tien principes om het beste bij jezelf en anderen naar boven te halen

Michael Carrol heeft leidinggevende functies bekleed op Wall Street, in de uitgeverswereld (o.a. Simon & Schuster) en bij Walt Disney. Daar boekte hij successen met mindfulness op de werkplek. Daarnaast is hij een ervaren meditatiemeester in de school van Chögyam Trungpa

Mindfulness de techniek die leert met aandacht te leven is populair bij de nieuwe generatie leiders. Mindfulness maakt je helder, vermindert stress, zorgt ervoor dat je goed in je vel zit en optimale resultaten bereikt. Dit boek laat zien hoe we mindfulness op het werk kunnen ontwikkelen, hoe jachtig het bestaan ook is. Carroll concentreert zich op een aantal heldere en concrete principes: Hoe 'heel' je een 'zieke' werkomgeving waar angst en stress de overhand hebben? Hoe schep je moed en vertrouwen in moeilijke situaties op het werk? Hoe bereik je doelstellingen zonder wat hier en nu gebeurt te verwaarlozen? Hoe geef je wijs en vriendelijk leiding, pure ambitie en macht omzeilend? Hoe ontwikkel je een persoonlijke stijl van meditatie als basis voor innerlijk leiderschap? Een boek vol inspirerende voorbeelden voor iedereen die zijn werkomstandigheden wil verbeteren.

Mindfulness is een meditatietechniek voor het beter regelen van de aandacht en is ontwikkeld op basis van het Tibetaans boeddhisme. Daardoor zou men effectiever gaan nadenken (betere concentratie en prioriteitenstelling) en minder stress ervaren. In dit studieboek wordt uitleg gegeven over deze meditatietechniek en dan toegespitst op leidinggevenden. Deel een gaat over motiveren. In deel twee worden de tien gaven van een aandachtig leider die kan stilzitten om te mediteren uitgelegd, in deel drie het fysiek, mentaal en emotioneel in harmonie leven (synchroniseren), en in deel vier aandachtsoefeningen voor leidinggevenden om natuurlijke wijsheid en menselijkheid terug te winnen. Deel vier is vrij concreet (beschrijving van oefeningen) en de drie voorafgaande delen vragen abstractievermogen. De auteur is leidinggevende geweest in de Verenigde Staten (in de uitgeverswereld en op Wall street) en is daarnaast meditatiemeester in de school van de Tibetaan Chogyam Trungpa. In verband met sport en spiritueel motiveren komt deze uit de Verenigde Staten overgekomen meditatietechniek de laatste tijd ook hier in de media ter sprake.