MarktPlaza

Paul Witteman - Hoor En Wederhoor (Boek en CD)

189x bekeken
7 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

de klassieke keuze van Paul Witteman

176 pagina's

Paul Witteman is journalist, televisiepresentator en columnist. Maar hij is ook een bevlogen liefhebber van klassieke muziek. Afkomstig uit de muzikale familie Andriessen is hij al vroeg thuisgeraakt in de wondere wereld der klanken. Het jongenskoor in de kerk, de pianoles in de puberteit en een blauwe maandag op het conservatorium, maakten de hartstocht wakker.

Al jaren schreef en schrijft Witteman onder andere in het Volkskrant Magazine over zijn passie. In Hoor en wederhoor geeft hij een strikt persoonlijke keuze van het beste dat er in zijn oren aan klassieke CD's te krijgen is. Hij zoekt en bespreekt composities die de lezer verleiden meer van de componist te beluisteren. Niet het bekende meesterwerk maar het kleine juweel dat vaak mooier is dan een greep uit het ijzeren repertoire. Goed gedocumenteerd en met een opgave van alle verkrijgbare CD's is dit een betrouwbare en enthousiasmerende gids.

Journalist, televisiepresentator en columnist Paul Witteman is een groot liefhebber van klassieke muziek. Afkomstig uit een muzikale familie (Andriessen) is de klassieke muziek hem met de paplepel ingegeven. Al jaren schrijft hij stukjes over zijn muzikale ervaringen in onder andere de Volkskrant. 'Hoor en Wederhoor' is een bundeling van deze beschouwingen over zijn persoonlijke voorkeuren en favorieten in de klassieke muziek. Op aanstekelijke wijze weet hij, aan de hand van wat biografische gegevens, wetenswaardigheden en/of anekdotes over compositie en/of componist je interesse te wekken. Hij beschrijft de kerk waar Cesar Franck zijn muziek bedacht, hoe Berlioz op weg ging om zijn ontrouwe verloofde en haar nieuwe verloofde te vermoorden, en dat het Pianotrio in E opus 67 van Sjostakovitsj een ideaal stuk is voor de luisteraar die de overstap wil maken van de versie van Andre Rieu naar het echte werk. Een aardige, enthousiasmerende bundel voor een breed publiek. Met literatuurlijst, discografie, register en een cd waarop een tiental favoriete composities van Witteman te horen is. Paperback