MarktPlaza

Friedemann Wieland: Ongenode gasten

189x bekeken
6 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Friedemann Wieland: Ongenode gasten

Zelfervaring met mythen en sprookjes

Ongenode gasten - dat zijn onze onderdrukte gevoelens, de niet-gerealiseerde kanten van ons leven.

Dit boek wil ons laten zien hoe wij, via de mythen en sprookjes dee verborgen krachten bewust kunnen beleven en creatief gestalte kunnen geven. De auteur biedt daartoe concreet oefenmateriaal, dat individueel, met een partner of in groepen kan worden gebruikt.

Centraal staat het proces van zelfverwerkelijking en -voltooiing in het verhaal van Parcival. In zijn zoeken naar de graal, zijn zoeken naar een persoonlijke, innerlijke bestemming, ontmoeten wij beelden en aspecten van ons diepere zelf. Mogelijkheden die we niet verwezenlijkt hebben, 'schaduwzijden' die we moeilijkm onder ogen kunnen zien - de 'ongenode goden', de verborgen krachten die als 'uitgenodigde goden', als scheppend potentieel, geeerd en beleefd willen worden.

De schrijver volgt Parcival op zijn inwijdingsweg naar bewustwording en rijping en leidt ons zo langs ervaringen, die ook de mens-van-nu op zijn uiterlijke weg moet doormaken.

Maar de auteur beperkt zich niet tot het individuele proces. Hij beschrijft het lijden van de graalkoning, en tot aan dat diens 'wond' niet los gezien kan worden van de nood van zijn land. Beide aspecten ziet Wieland als uitdrukking van de 'crisis van het leven' in ons en in de ons omringende natuur. Het vrijkomen van onze tot dusver niet gerealiseerde scheppende krachten zal bijdragen aan de genezing van de wereld rondom ons.

Uitg. Mirananda, paperback. In goede, ongelezen staat.

kstps

P150617