MarktPlaza

Werken aan een rotsvast gezinsbeleid

148x bekeken
6 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Werken aan een rotsvast gezinsbeleid
Gezin, arbeid, opvoeding en zorg in een tijd van individualisering
Door: dr D.J. Steensma, mr M. Verhage-van Kooten, J. Westert (e.a.)
2e herziene druk, gezamenlijke uitgave van GMV en ChristenUnie
157 pag., isbn 90 71371 29 8
ezelsoor in de achterflap
Prijs: teab (bieden excl. de eventuele porto aub)
(en in mijn winkel vindt u nog veel meer boeken in 37 groepen/genres onderverdeeld, zoals onder andere de groep 'psychologie/maatschappij'. In mijn winkel kunt u de groep van u keuze aanklikken)
"Eén opvallend kenmerk van de politieke discussies in de jaren negentig is de toegenomen aandacht voor het gezin. De politieke bezorgdheid heeft te maken met de vraag of het gezin het wel redt in onze dynamische maatschappij waarin de economie 24 uur per dag doordraait en er sprake is van een krachtige individualiseringstendens. In dit boek wordt een antwoord gezocht op deze vraag. Individualisering is inderdaad een ondermijnende tendens in gezinnen en in de samenleving. Deze tendens kan juist door de kracht van het huwelijk en gezin gepareerd worden, als mensen echt in staat worden gesteld verantwoordelijkheid voor elkaar te dragen in deze verbanden."
Deze publicatie is een uitgave van de ChristenUnie en het GMV In het recente verleden (1998) is de brochure uitgegeven door alleen de Marnix van St. Aldegonde Stichting, het wetenschappelijk studiecentrum van de RPF. Aangezien er veel belangstelling voor deze uitgave bestaat hebben de ChristenUnie en de GMV besloten het opnieuw gezamenlijk uit te brengen.