MarktPlaza

Brigitte van Baren: Kracht van compassie

187x bekeken
7 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Brigitte van Baren: Kracht van compassie

Franciscaans leiderschap in organisaties

Dit boek beschrijft een nieuwe stijl van leidinggeven die managers houvast biedt in de wereldwijde crisis. De richtlijnen hierbij zijn: liefde voor de natuur, compassie met mensen en eenvoud.

De ervaring leert dat de oude mystici inspirerende leiders waren. Een van hen was Franciscus van Assisi. Zijn leven maakt duidelijk hoeveel kracht er in zachte waarden schuilt als iemand ze wezenlijk doorleeft.
Brigitte van Baren zet het universele van het franciscaans leiderschap in perspectief door dit te vergelijken met elementen uit het zenboeddhisme. Bovendien interviewde ze drie vooraanstaande leiders: voormalig minister-president Ruud Lubbers, AKZO-Nobel-bestuurslid Tex Gunning en de Braziliaanse bevrijdingstheoloog Leonardo Boff. Ook deze interviews maken duidelijk hoe actueel de franciscaanse leiderschapsvisie is.

Brigitte van Baren richtte in 1992 'Inner Sense' op waar ze leiderschapsteams begeleidt. Ze is tevens verbonden aan VNO-NCW. Eerder verschenen van haar o.a. 'De smaak van zen in leven en werk' en 'Sprankelende stilte'. Als zenleraar behoort ze tot de Sanbo Kyodan-Society.

Uitg. Ten Have, paperback. Praktisch in nieuwstaat.

kstre

P150317